14KS Otobüs Hattı Sorunu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

14KS adlı Sultanbeyli- Kozyatağı arasında ulaşım sağlayan bu araçla hafta içi her gün yolculuk yapıyorum. Bu otobüs belirli saatlerde gereğinden daha da fazla yoğun oluyor, kimi zaman zamanında da gelmiyor ve bu yüzden pek çok insan mağdur oluyor. Mağdur olan insanlar adına böyle bir kampanya başlatmam gerektiğini düşündüğüm için bu kampanyayı başlatma kararı aldım.

Bu kampanya aracılığıyla 14KS ile vaziyeti benzer olan otobüsler varsa eğer onlar adına da bir şeyler yapılması gerektiğini düşündüğümü de belirtmek isterim.

Bu otobüslerde her gün ayrı bir doluluk, her gün ayrı bir huzursuzluk meydana gelmektedir. İlerleyen duraklardaki çoğu yolcu otobüse binememekle birlikte işine, okuluna, önemli bir sınavına ve benzeri yetişmesi gereken yerlere yetişememektelerdir.

Ayrıca otobüslerde çıkan huzursuzluklar gün boyu öğrencilerin, çalışan insanların ruh hali başta olmak üzere pek çok kişinin ruh halini kötü yönde etkilemektedir. Çalışanlardan ve öğrencilerden bu ruh halleri içerisindeler iken iyi bir performans beklenmesi biraz abes kaçmaktadır.

Çoğu yolcunun ortak bir düşüncesi: Yoğunluğu belirli olan saatlerde otobüslerin körüklü olması ve sefere çıkma aralıklarının biraz daha azalmasıdır. Örneğin; yirmi dakikada bir körüklü, yirmi dakikada bir de normal boyutlu otobüs araçları kullanılabilir. Böylece otobüs seferleri hem on dakikada bir olmuş olur hem de insanlar sıkış tepiş bir yolculuk yapmak zorunda kalmazlar. Ayrıca belirtmeliyim ki bu sıkış tepişlik durum insanların özel alanlarının ihlalinin de ihlali bir durum meydana getirmektedir.

Ayrıca zannımca belirtmek istediğim birkaç düşünce de şunlardır ki:

--> Başka ilçelerden minibüs veyahut otobüs fark etmeksizin çift vesait yapmak adına Sultanbeyli son durağa ya da Sarıgazi’den Samandıra’ya gelen insanlar var.

Bu vatandaşlarımız niçin çift vesait yapmak zorunda olsunlar ki, değil mi?

--> Başka bir husus ise otobüsün gelmesi gereken sefer saatinde gelmemesi… Herkesin iş ve okul sebebiyle ya da tam tersi işinden ve okulundan eve gitmek için yola çıktığı bu saatlerde otobüsler ya kalkması gereken sefer saatine kalkmıyor ya da kalkması gereken saatten oldukça geç bir saatte kalkıyor. Bu durumda da yolcular mağdur oluyor. İnsanlar okullarına, işlerine, meşguliyetlerine geç kalmamak için bu otobüse binmek zorunda kalıyorlar. Otobüs zaten çok fazla durağı dolaşıyor ve trafik saatinde… Geç kalınması ise yolcular tarafından göze alınamayacak olan bir kavram.

Örneğin birkaç kez başıma gelen bir hadiseden bahsedecek olursam: Normalde gelmesi gereken sefer saatinde gelmeyen otobüsten kaynaklı yirmi dakikayı da aşan bir süre bu otobüsü beklemek zorunda kalmıştım; çünkü gitmem gereken yere 14KS adlı bu otobüs hattından başka bir araç yok. Eğer vaktinde gelseydi otobüs trafiğe takılmış olsa bile vaktinden önce varacaktım varmam gereken yere; lakin bir sonraki seferi beklemek zorunda kaldım ve yetişmem gereken önemli sınava ucu ucuna yetiştim. Neyse ki yetiştim...

Yetkili kişilere sesleniyorum: “Lütfen, burada belirttiğimiz bu hususları ve burada belirtmeyi unuttuğumuz; fakat gerek telefonla gerek bizzat uğrayarak gerekse e-mail üzerinden belirtilen diğer hususları da göz önüne alarak değerlendirmeler yapın ve bu sorunları herkes için çözüme kavuşturun.”

Bugün Elif imzanı bekliyor!

Elif Çivici bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «14KS Otobüs Hattı Sorunu». Elif ve imza atan diğer 107 kişiye katıl.