映画「ノストラダムスの大予言 」(1974年)DVD・BD化希望

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Jim Ballard started this petition to 東宝株式会社

映画『ノストラダムスの大予言』(1974年)のDVD・BD化を希望します。

1974年の邦画部門の興行収入第2位という記録を打ち立てたが、1980年のテレビ放送以来、再上映およびソフト化がされない「幻の作品」となっている。

問題となったのは、ニューギニアを探検していたうちの一人が人間の肉を食べる原住民を発見するカット、およびラストに登場して来る放射能の影響で形が変わってしまった新しい人類の演出が「原爆被害者に対する偏見を生むのではないか」とされ、問題視されたのだ。

1986年には2か所のカットを行ったビデオとLDの発売が東宝から予告されたが、社内の要請によって中止となりました。

論議があっても才能のある映画製作者の作品です。ディズニー等の差別のある作品と同じように、オープニングに差別表現に関する注意メッセージを表示してDVD・BD化を希望します。

We are petitioning for the release of the movie PROPHECIES OF NOSTRADAMUS (Nosutoradamusu-no daiyogen, 1974.)

The second highest-grossing Japanese film in 1974, PROPHECIES OF NOSTRADAMUS was a disaster movie from Toho Co., Ltd starring Tetsuro Tamba (YOU ONLY LIVE TWICE), directed by Toshio Masuda (TORA! TORA! TORA!) with special FX by Teruyoshi Nakano (GODZILLA series) and a soundtrack by Isao Tomita.

Scenes involving humans deformed by radiation and depicted as cannibals were criticised as being discriminatory, and a home video release planned for 1986 was cancelled by Toho. The film has not been seen officially since a TV broadcast in 1980.

Despite the controversial scenes, PROPHECIES OF NOSTRADAMUS is a movie created by talented filmmakers. As with many foreign titles, we believe it can be released today with the inclusion of a statement addressing the controversies in this older title.