Стоп за онлајн настава од училница

Стоп за онлајн настава од училница

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Aleksandar Panajotov started this petition to МОН and

Почитувани, ние наставниците, кои го претставуваме столбот на образованието и тие кои сме задолжени за едукацијата и очовечувањето на најмладите сме навредени од игнорантскиот однос на одлучувачките фактори кон нашите ставови и размислувања во однос на начинот на кој треба да се одвива претстојната учебна година. Конкретно ќе се задржиме на водењето на онлајн настава од училница како прилично неефикасна, поради тоа што повеќето училишта не располагаат со потребните ресурси за истата да се реализира (немање интернет, квалитетни или какви било компјутери, немање предметен кабинет и мн. друго). Со ова само ќе се изврши притисок врз училишните институции кои и така веќе мака мачат со нивните ограничени буџети, да не спомнуваме за изложувањето на ризик на наставниците додека патуваат до своето работно место. Сето ова може да се избегне ако се овозможи на наставниците онлајн наставата да ја обавуваат од дома, каде имаат многу подобри услови за тоа. Се надеваме дека за ова прашање ќе преовлада здравиот разум.

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!