Победа

Звільніть Надію Савченко ! #FreeSavchenko

Эта петиция выиграла с 51 369 подписантами!

English Version

Version française

Русская версия

Polska Wersja

Deutsch Version

____________________________________

Після короткої перерви, Надія Савченко, член Парламентської Асамблеї Ради Європи, яку утримують  у в’язниці Воронежа (Росія), відновила голодування на знак протесту в понеділок 16 березня 2015 року, яке вона припинить тільки після свого звільнення або в останній день свого життя в Росії.

Надія Савченко, яка була викрадена [1] на сході  України 18 червня 2014 року, і яка вже багато місяців утримується в російській в’язниці, розпочала голодування на знак протесту 14 грудня 2014 року. Зараз вона перебуває в критичному стані,  її звільнення вже було передбачено Мінськими домовленостями з Росією, а Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ)  висунула вимогу її негайного звільнення 28 січня 2015 року [2], в день, коли сім депутатів ПАРЄ в свою чергу розпочали голодування на знак солідарності.[3]

Надія Савченко, як будь-яка особа, що підпадає під юрисдикцію держав-членів, користується гарантіями, що передбачені документами Ради Європи, зокрема,  Європейською конвенцією прав людини, яка засуджує незаконне викрадення, перевезення та утримання. Крім того, у зв’язку із своїми повноваженнями представника України  в Парламентській Асамблеї Ради Європи, Надія Савченко користується парламентською недоторканістю.

_______________________

[1] “як порушення міжнародного права, що фактично зводиться до її викрадення» Пункт 11 резолюції 2034, прийнятої ПАРЄ 28.01.2015.

[2] (…)Асамблея закликає російську владу звільнити пані Савченко “протягом 24 годин та забезпечити її повернення до України або передати її третій стороні», Резолюція 2034 ПАРЄ 28.01.2015.

[3] П. Ауштрявічюс (Литва), Г. Ландсбергіс (Литва), А. Гуога (Литва), Міхаела Шойдрова (Чеська Республіка), Павел Свобода (Чеська Республіка), Юлія Пітера (Польща),  Беатріс Бастереч (Іспанія).

****************************************************

В порушення всіх загальноприйнятих норм міжнародного права і згоди, російська держава нелегально утримує в Воронежському слідчому ізоляторі українського депутата і члена Парламентскої асамблеї Ради Європи, Надію Савченко, захоплену раніше бойовиками так званої "донецької республіки". Її насильно утримують, не звертаючи уваги на те, що Надія оголосила голодування ще з 13 грудня 2014р.

Надії присуджують абсурдні звинувачення в розголошенні інформації, за допомогою якої були вбиті руські журналісти. Нагадаємо, що раніше, при затриманні Савченко, її звинувачували в прямому "вбивстві журналістів".

В зв'язку з вищесказаним, з'являються наступні закономірні питання:

1. Яким чином озброєним терористам вдалося перевести захопленого громадянина України через державний кордон РФ? Якщо це сталося в якомусь пункті пропуску - тоді як це допустили прикордонники и митники РФ?

2. Яким чином терористи передали російським міліціонерам захопленого ними на території іншої держави іноземного громадянина, незаконно перевезеного ними через російський кордон? Чому російські правоохоронці не затримали самих бойовиків "донецької республіки", а викрадену жертву негайно не передали українському посольству ?

3. на якій основі викрадений український громадянин був вивезений з своєї країни і будучи депутатом України утримується в російській в'язниці? На якій основі російський суд прийняв таку неймовірну справу до розгляду?

Вимагаємо негайного звільнення і повернення на Батьківщину депутата України Надії Савченко. За постановою 2034 Парламентської асамблеї Ради Європи від 28 січня 2015 р.

А також, ми хочемо пояснення від РФ і офіційного вибачення, гарантій, що подібного беззаконня не повториться і суворого покарання всіх причетних до даного злочину, особливо держслужбовців РФ.

В протилежному випадку поведінка РФ продемонструє, що російська держава не тільки сприяє міжнародному тероризму - але і являється її безпосереднім учасником.

Переклад: Світлана Когутяк & Анн Чепура

Cегодня Тетяна рассчитывает на вас

Тетяна Купісовська нуждается в вашей помощи с петицией «Звільніть Надію Савченко ! #FreeSavchenko». Тетяна и 51 368 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.