ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

0 have signed. Let’s get to 500!
At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων started this petition to Υπουργείο Παιδείας and

 Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων 2ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων καλούμε τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής, άλλους μαζικούς φορείς αλλά και μεμονωμένα γονείς από σχολεία να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην υλοποίηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου που εφαρμόζει τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Θεωρούμε ότι η λύση στις εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι να καλυφθούν οι ανάγκες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στοιβάζοντας έως και 25-27 μαθητές ανά αίθουσα. Το Υπουργείο Παιδείας ήδη έχει ανακοινώσει ότι στο 91ο Δημοτικό Σχολείο τα τμήματα της Β’ Δημοτικού από 3 θα μειωθούν σε 2 από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, έχουν ανακοινωθεί προθέσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων και σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας, που οδηγούν με 27άρια τμήματα. Αυτό το μέτρο είναι η υλοποίηση ενός αντιεκπαιδευτικού νόμου της κυβέρνησης, που ψήφισε πέρυσι το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας εις βάρος της υγείας και των αναγκών των μαθητών. Είναι ένας νόμος που δεν υπολογίζει ούτε τις συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε ούτε τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας. Αυτή τη στιγμή η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για ουσιαστικότερη κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν προκύψει από τα δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης, είναι μονόδρομος για εμάς.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δείξει εδώ και καιρό το πόσο «κοντά» είναι στην
μαθητική κοινότητα και αφουγκράζεται τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της.
Το έχει επιβεβαιώσει μάλιστα και με το νέο νόμο που ψήφισε επαναφέροντας την
Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

  • Οι ανάγκες των παιδιών μας δεν «συγχωνεύονται».
  • Δεν θα επιτρέψουμε εν μέσω πανδημίας το στοίβαγμα των παιδιών μας σε υπεράριθμα τμήματα ακόμη και των 28 μαθητών.
  • Κάτω τα χέρια σας από την ενιαία, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Οι κάτωθι υπογράφοντες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους γονείς και εκπαιδευτικούς του 91ου δημοτικού που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ξεκαθαρίζουμε πως θα κλιμακώσουμε με κάθε νόμιμο μέσο και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης μέχρι την οριστική απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου.

0 have signed. Let’s get to 500!
At 500 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!