Želimo ČISTI ZRAK I ČISTU VODU za DJECU i druge u Slavonskom Brodu!

0 have signed. Let’s get to 25,000!

Samo prošle godine, u samo jednoj generaciji i samo jednoj školi, troje djece u Slavonskom brodu dobilo je karcinom. Ukupan broj oboljele djece od karcinoma, bronhitisa i ostalih bolesti uvelike se povećao posljednjih godina zbog zagađenosti zraka izazvane radom rafinerije u Bosanskom Brodu.

U Slavonskom Brodu zrak je sumporvodikom i drugim supstancama u nekim trenucima zagađen čak do 40 puta više od dopuštenog, a lebdeće čestice izazivaju najteže posljedice.

Da bi stvar bila gora, u travnju 2018. dolazi do ekološkog incidenta zbog kojeg stanovnici Slavonskog Broda nemaju normalan pristup pitkoj vodi pa su na snazi izvanredne mjere. Kao u nekoj zemlji trećeg svijeta, a ne u zemlji članici Europske unije, Brođani žive u stalnom strahu od trovanja.

CroExpress.eu, informativni medij hrvatskog iseljeništva, u želji da pomogne u ukazivanju na ovaj problem i njegovom rješavanju, stoga pokreće online peticiju za zaustavljanje svih vrsta onečišćenja u Slavonskom Brodu. Cilj je prikupiti što više potpisa te ih proslijediti nadležnima na uvid.

STOP Slavonskom Brodu kao gradu slučaju! STOP trovanju Brođana!

_____________________________________________________

Last year, in one generation, in one school, three children from Slavonski Brod got sick with cancer. The number of children with cancer, bronchitis and other diseases has largely increased in the last years because of the polluted air due to the oil refinery in Bosanski Brod (Bosnia and Herzegovina).

In Slavonski Brod the pollution of air is at times 40 times larger than permitted and the consequences are devastating. To make things worse, there was an eco-incident in March of 2018. where the drinking water reservoir was heavily polluted.

CroExpress.eu, news site for Croats outside of Croatia, started this petition with one wish - to help raising awareness about this problem and to help solve it. Our goal is to collect as many signatures as possible and send them to decision makers.

STOP poisoning the people of Slavonski Brod!

Today: Cro is counting on you

Cro Express needs your help with “Želimo ČISTI ZRAK I ČISTU VODU za DJECU i druge u Slavonskom Brodu!”. Join Cro and 17,302 supporters today.