Şempanze Angel'i tecritten kurtaralım!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

Genlerimizin %98.4'ünü paylaştığımız şempanzeler, hayvanlar arasında insandan sonra en karmaşık sosyal organizasyona sahip canlılardır. Onlar, birçok hayvanın aksine, hayatlarını akran ve arkadaşlarıyla geçiren toplumsal varlıklardır.

Amerika'da 1985 yılında çıkarılan bir yasayla primatların refah ve psikolojik durumları göz önünde bulundurularak hayvanat bahçelerinde tek başlarına yaşamaları yasaklanırken Türkiye'de 2018 yılında para kazanmak adına tel parmaklıklar arkasına kapatılmış, yalnız, mutsuz ve çaresiz bir şempanze var.

Antalya Hayvanat Bahçesi'nde "yaşayan" Angel müebbet hapse çarptırılamaz.

Bu nedenle öncelikle Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden ve Antalya Hayvanat Bahçesi'nden Şempanze Angel'ın hangi yollarla Türkiye'ye getirildiğini açıklamalarını istiyoruz. Ayrıca bu canlıların refahı ve yalnız kalmamaları için ne gibi önlemler alabileceklerini de belirtmeleri gerekiyor.

Kendileri için konuşamayanların, sesi olmayanların, sesi olalım. Angel'ı kurtaralım.

Bugün Aslihan imzanı bekliyor!

Aslihan Niksarli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şempanze Angel'i tecritten kurtaralım! @ANTALYABB @menderesturel». Aslihan ve imza atan diğer 58.208 kişiye katıl.