Kampanyanın muhatabı: İSTANBUL ŞEHİR HATLARI TURİZM SAN. ve TİC. AŞ.

Adalar - Beşiktaş seferleri iptal kararı kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Şehir Hatları kış tarifesi süresince Adalar - Beşiktaş seferlerini iptal etmiştir. Artık Adalılara Beşiktaş'a ulaşım için iki "alternatif" bırakılmıştır. İlki Mavi Marmara, İstanbul Kart geçmiyor bilet almak zorundasınız ve bilet fiyatı 7.5 TL. Şehir Hatları ile gidiş - dönüş tam basım 10 TL 40 kuruş, öğrenci kart için 5 TL 20 kuruş, indirimli kart için ise 7.5 TL idi. Ayrıca 65 yaşın üzerinde, sakat ya da gazi ücretsiz kart sahipleri, ulaşım haklarını ücret ödemeden kullanabiliyorlardı. Bu kararla birlikte adada yaşayıp Beşiktaş'ta çalışanlar ya da benim gibi okula gitmek için Beşiktaş'a gitme mecburiyeti olan öğrenciler artık her gün sadece ulaşım ücreti olarak 15 TL ödemek zorunda. İkinci alternatifse Adalar - Kadıköy - Eminönü seferini kullanmak, Kadıköy'de veya Eminönü'nde inerek aktarma yapmak. Bunun da ekstra maliyeti olmasının yanı sıra ciddi bir zaman kaybına sebep olduğu da aşikardır. Ulaşım hakkımız kısmi olarak bu kararla birlikte elimizden alınmıştır. Sunulan alternatifler Beşiktaş'a geçme mecburiyeti/isteği bulunan Adalıları tatmin edecek hatta alternatif olarak dahi sunulacak cinsten değildir. Beşiktaş'a yalnızca gidip dönebilmek için Mavi Marmara'ya 15 TL ücret ödemeye ya da 1 saate varan zaman kaybını yaşamaya mecbur bırakılıyoruz, mağdur ediliyoruz. Yaşanacak bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için alınan Adalar - Beşiktaş seferleri iptali kararının geri alınmasını, kış süresi boyunca seferlerin devamını talep ediyorum.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • İSTANBUL ŞEHİR HATLARI TURİZM SAN. ve TİC. AŞ.

Eylül Tekin bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 13.566 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Eylül imzanı bekliyor!

Eylül Tekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şehir Hatları Adalar - Beşiktaş seferleri iptali kaldırılsın». Eylül ve imza atan diğer 13.565 kişiye katıl.