Şanslı'ya Yaşam ve Sahiplendirilme Hakkı Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Caddesinde 1,5 yaşındaki bir sokak köpeğine(3250 küpe numaralı) bakmaktaydık.Geçtiğimiz ekim ayında bu hayvanın ısırma vakasına karıştığına dair bir ihbar olduğu söylenerek,Gaziemir Veterinerliği tarafından alındı.Biz mahalleli olarak köpeğin çok sakin bir köpek olduğunu ve böyle bir şey yaşanmadığını söyledik.Ellerinde ısırma belgesi olmamasına rağmen,sadece sözlü bir beyanla hayvanı 1 hafta boyunca geçici bakımevinde tuttular ve onu barınağa yollayacaklarını söylediler.Isırma belgesi olmadan hayvana karşı bu şekilde bir tavır sergiledikleri için elimizden gelen her şeyi yaptık.İmza kampanyası başlattık ve dilekçeler yazdık.İhbarın asılsız olduğu öğrenilince hayvanı aldıkları yere bıraktılar.Çünkü bu hayvan çok sakin,oyuncu ve apartmanımızın önündeki iki kediyle beraber uyumlu yaşayan,buradan ayrılmayan bir hayvan.Bu civardaki herkes tarafından benimsenmiş,çok sevilen ve bulunduğundan beri beslenen,bakılan bir hayvandır.Şu ana kadar hiç bir agresifliğine tanık olmadığımız,aksine bu civarda bulunan lise öğrencilerinin gelip geçerken taş attığı,bazı hayvan sevmeyen insanların zararına uğrayıp kendini korumasını bilmeyen masum bir köpektir.3 ay sonra bu köpek ile ilgili tekrar aynı olayı yaşadık.Hayvanı tekrar almak istediler ve ellerinde yine ısırma belgesi yoktu.Biz de ısırma belgesi olmadan hayvanı alamayacaklarını söyledik.1 hafta sonra sabah sokaktan duyduğumuz gürültü nedeniyle dışarıya çıktığımızda onu almak için bu konuda uzman olmayan veterinerlik şöförü ve toplama elemanı tarafından,veteriner eşliğinde olması gerekirken olmayan,dozajı ayarlanmayan uyuşturucu iğne ile hayvanı uyuduğu yerde yaralayarak götürme yöntemine başvurdular.O sırada mahalleliden bir çok kişi buradaydı ve bu olayı gördüler.Daha sonra bir ısırma belgesi çıkardılar ortaya ve hayvanı götürdüler.Bu olaydan sonra bu köpek sahiplenilmek istenildi.Veterinerlik,sahiplenmek istiyorsak 10 gün müşahede süresini beklememiz gerektiğini söyledi.8 gün sonra Tarım İl Müdürlüğünden köpeğin müşahedesi bitti haberini aldıktan sonra geçici bakımevine sahiplenmeye gittiğimizde onu Seyrek Hayvan Barınağı'na gönderdiklerini söylediler.Hayvanın ilk seferde yaşadığımız olayı belge olmamasına rağmen tutanağına ısırma vakası olarak işlemişler ve hayvanı insan sağlığına ve çevreye zararlı agresif bir köpek olarak belirtip bu hayvanın sahiplenilmesini engellemişler.Biz bu hayvan ile ilgili hiç bir olay yaşamadık ve hiç bir agresifliğine tanık olmadık.Eğer ki ısırılma durumu varsa bile,bu hayvanın o raddeye gelene kadar ısırıldığını iddia eden kişi tarafından zarar gördüğüne inanmaktayız.Biz bu hayvan ısırmış bile olsa,onun yaşama ve sahiplenilme hakkının olduğunu düşünüyoruz.Bu hayvanla ilgili bütün sorumluluğu kabul ediyoruz ve onu barınaktan sahiplenmek istiyoruz.Bunun için gerekenin yapılmasını istiyoruz.

Bugün damla imzanı bekliyor!

damla kahyaoglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şanslı'ya Yaşam ve Sahiplendirilme Hakkı Verilsin». damla ve imza atan diğer 2.146 kişiye katıl.