Başarı

Üsküdar Paşalimanı Parkı´nı Korumak İçin Sen de İmza At...

Bu kampanya 432 destekçi ile değişim yarattı!

Üsküdar Paşalimanı Parkı , Üsküdar ilçesi için önemli bir parktır. Üsküdar ve yakın ilçelerden gelen ailelerin çocuklarıyla özellikle hafta sonları nefes aldıkları ve her kesimden insanın rahatlıkla vakit geçirebildiği , boğazın halka açık ender parklarından biridir.Özellikle İstanbul gibi betonlaşmanın yoğun bir şekilde yaşandığı ve yeşil alanların her geçen gün azaldığı bir metropol şehrinde bu parklar bizler için her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Büyükşehir Belediyesi tarafından Paşalimanı Parkı´nda hayata geçirilmesi planlanan bu projenin amacı, daha önceden yıkılmış olan tarihi iki Yalı´yı tekrar yaşatmak adı altında inşaa etmektir. Ancak önceden Belediye tarafından yıkılan ve sonrasında Belediye tarafından halka açılan bu park bugün yine Büyükşehir Belediyesi tarafından talan edilmek istenmektedir.

Bu alan Üsküdarlıların belleğinde nefes alabildikleri bir yeşil alan ve çocuk parkı olarak yer etmiştir. Üsküdarlılar bu alanda ömürlerini geçirmiş, anılar biriktirmiştir. Kaç tane Üsküdarlı buradaki yıkılmış ve kent belleğinden silinmiş yalıları hatırlamakta ve özlemektedir? Bu proje kimlerin aklına gelmiş, hangi amaçla hayata geçirilmiş, imar planı hangi şehircilik ilkelerine dayandırılarak değiştirilmiş ve halkın meclisi olması gereken belediye meclisinden nasıl geçirilmiştir? Yeniden inşa edilecek olan yalılar kimin olacak, hangi şirket tarafından işletilecek ve halihazırda ücretsiz olarak halkın kullanımında iken “ KAMU YARARI” amacıyla inşaa edilecek bu yalılardan faydalanmak yine ücretsiz olacak mıdır?

Bugün Gökçen imzanı bekliyor!

Gökçen Sekreter bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üsküdar Paşalimanı Parkı´nı Korumak İçin Sen de İmza At...». Gökçen ve imza atan diğer 431 kişiye katıl.