Kampanya Kapatıldı

Üniversite öğrencilerine Yüksek Lisans sınavlarında alan soruları sorulsun

Bu kampanya 30 destekçiye ulaştı

Herkese merhabalar.

Bildiğimiz üzere üniversiteden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans yapmak istediğinizde sizi ALES ve YDS adlı sınavlar bekliyor olacak. Bunlardan ALES adlı sınav YGS, LYS vb. sınavları gibi standart ve ortak bilimlerden oluşuyor. Bu sınav mantığı mesleki alanda yüksek lisans yapmak isteyen biz üniversite öğrencileri için ayrı bir külfet. Ayrıca modern eğitim sistemine de ters. Örneğin gelişmiş Avrupa ülkelerinde ve Japonya'da mesleki odaklı bir eğitim sistemi kullanılıyor.

Ülkemizde yapılan tüm sınavları değiştirmek mümkün olmasa da mezun olunan bölüm üzerine yapılmak istenen Yüksek Lisans sınavlarında alan soruları sorulursa daha etkin bir eğitim ve buna bağlı olarak ta daha kalifiye meslek profesyonelleri yetişeceğine inanıyorum.

Sizde benim inancımı destekliyorsanız bu kampanyaya destek olur musunuz?

Bugün Onurcan imzanı bekliyor!

Onurcan Turan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üniversite öğrencilerine Yüksek Lisans sınavlarında alan soruları sorulsun». Onurcan ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.