Ülkenin en köklü Orman Fakültesi en köklü Üniversitesinde kalmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi 1857 yılında kurulmuştur. 161 yıllık tarihi ile sadece ilk orman fakültesi olmayıp, birçok fakülteden çok daha eski bir tarihi bulunmaktadır. Orman Fakültesi aynı zamanda rektörlükle yönetilen ilk fakülte olma özelliğine de sahiptir. Orman Fakültesi 1926-1934 yılları arasında Rektörlükle yönetilmiş ve Üniversite Reformu Kanunu ile 1934 yılında Orman Fakültesi Ankara Yüksek Ziraat Enstitüsü’ne 5. Fakülte olarak bağlanmıştır. 1948 yılında Ankara Yüksek Ziraat Enstitüsü’nün lağvedilmesi üzerine İstanbul Üniversitesine bağlanan Orman Fakültesi, İstanbul Üniversitesine bağlanan 6. Fakülte olma özelliğine de sahiptir. Fakülte öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Fehim Fırat 1953-1957 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü yapmıştır. Fakülte öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selahattin İnal ve Prof. Dr. Fikret Saatçioğlu Orman Bakanlığı görevlerini üstlenmişlerdir. Kuruluşundan bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştiren Fakülte her zaman ormancılık eğitim-öğretiminin ve Türkiye Ormancılığının lokomotifi olmuştur. Adı İstanbul Üniversitesiyle özdeşleşen Orman Fakültesi aynı zamanda araştırma alanında da dünyanın önde gelen fakülteleri arasındadır. En son YÖK tarafından İngiltere merkezli derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS)’e yaptırılan alan bazlı değerlendirmede İstanbul Üniversitesi’nin 4 alanda dünyadaki ilk 1000 üniversite arasında yer aldığı açıklanmış olup, İstanbul Üniversitesi Tarım ve Ormancılık, Eğitim Bilimleri, Tıp, Eczacılık dallarında 251-300., Biyoloji dalında ise 451-500.'lük arasında yer alarak YÖK tarafından verilen 'Alan Odaklı Başarı Ödülü'nü alan 10 üniversiteden biri olmuştur. Orman Fakültesi İstanbul Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olmasında etkili olan fakülteler arasındadır. Orman Fakültesi ve İstanbul Üniversitesinden ayrılması gündemde olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve diğer fakülteler ile Meslek Yüksekokullarının İstanbul Üniversitesinde kalmalı, üniversite bölünmemelidir.

Bugün Doganay imzanı bekliyor!

Doganay Tolunay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ülkenin en köklü Orman Fakültesi en köklü Üniversitesinde kalmalıdır». Doganay ve imza atan diğer 3.658 kişiye katıl.