0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Kaz Dağları'ndan sesleniyoruz!

Beldemiz Edremit'de, Adalar'da, ülke genelinde faytonları durdurmak zorundayız. Neden?

Faytona koşulan atlar, şişmesinler, dik yamaçları çıkabilsinler yolda kalmasınlar diye güneş altında susuz ve yarı aç bırakılıyorlar. Fayton kazalarında yaralanıp, ölüyorlar. Hasta, yaralı olanlar yol kenarlarında ölüme terk ediliyor. Ortalama ömürleri 25 yıl olan at fayton işkencesine en fazla 2 yıl dayanabiliyor, aşırı yük, susuzluk, açlık gibi eziyetlerle nihayetinde yığılıyor bir gün. Bir daha kalkamıyor! Ülkenin dört bir yanında bu görüntülere ŞAHİDİZ!

Fiziksel işkenceyle birlikte psikolojik işkence de görüyorlar. Yazlık beldemiz Edremit'te olduğu gibi, kaynayan trafiğin, motorlu araçların yoğun olduğu caddelerde stres içinde koşturuluyor, dizginlerin boyunduruğu altında bitmeyen köleliğe, sert, kötü muameleye maruz kalıyorlar. (Faytonlarda ve yük  taşınan at arabalarında) Vücutları yara içinde. ŞAHİDİZ!

Yıl 2018! Her toplum kendi yaşadığı dönemin şartlarından ve yaptıklarından sorumludur. ŞAHİTLİK SORUMLULUKTUR! Bizden önceki nesillerin hayvanlarla ilişkilerini şu zamanın koşullarıyla değerlendirip yargılayamayız ama şu an elinde her türlü imkanı, aracı, taşıdı mevcut toplum atlara böyle eziyet ediyorsa, bu vicdansızlıktır ve evrensel suçtur! Ağaçların yerini betonların aldığı zamanda nemli yaz sıcağında insanlar 500 metre yürümeye tahammül edemezken, hayvanlara para ve sefa için böylesi ağır fiziksel ve psikolojik işkenceyi reva görmek vicdana, imana ve akla mantığa aykırıdır! Suça ortaklık eden, göz yuman bedelini yüklenir.

Bu ülkede ekmeğini taştan çıkaran işçiler, çocukları için sırtında taş taşıyan babalar, kağıt toplayıp kazandıkları ekmeği sokak köpekleriyle paylaşan onurlu çocuklar, el emeğiyle bebelerine bakan kadınlar var... hayvanların ağır işkence gördüğü bir faaliyeti iş olarak değerlendirip 'ekmek parası' savunmasıyla kabullenemeyiz. Ve insan olarak önceliğimiz, masum savunmasız canlılara yapılan eziyete göz yummamaktır! Aksi, evrensel değerleri temel alan hiçbir düşünce felsefesi ile bağdaşmaz. İslam'a ve diğer semavi dinlerin sunduğu adalet anlayışına da aykırıdır, günahtır!

TALEBİMİZ, ülke genelinde fayton, atlı araba faaliyetlerinin yasaklanması, atların yetkililerce koruma altına alınması.. ve mümkünse yalnızca çocukların -eğlence değil dostluk amaçlı- ziyaret edebilecekleri doğal yaşam alanlarının yaratılması.

Önceliğimiz atlara eziyetin, faytonların durdurulması...

Ve bu noktadan sonra, maddi imkansızlıklar yüzünden kendine yeni iş imkanı yaratamayacağı tespit edilen fayton sahipleri olursa, canlı yaşamının önemini kavrayabilecekleri bir eğitim desteği almaları şartıyla kamuya ait doğal alanların temizlik ve bakımı konusunda görev verilebilir...

Biz insana düşman değiliz, eşitliğin, adaletin tarafındayız. Kaz Dağları'ndan sevgiyle...

Bugün Şule imzanı bekliyor!

Şule Erden bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ülke genelinde fayton, at arabası faaliyetleri yasaklansın, atlar korumaya alınsın!». Şule ve imza atan diğer 668 kişiye katıl.