ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINSIN !!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ücretli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe alınır. ... Söz konusu kadroya öğretmen atanması halinde ücretli öğretmenin anlaşması sonlandırılır. Ücretli öğretmen maaşları, kadrolu meslektaşlarına göre daha düşüktür. kadroya alınan 10 bin  dershane öğretmeni ve Meb'de çalışan halihazırda 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması gibi tekrar alım olması konusunda ilgili devlet büyüklerimizin bizleri görmezden gelmeyeceklerine olan inancımız tamdır.

5000 Ücretli öğretmenin sözleşmeli olarak atanması ile ilgili yapılan kontenjan dağılımı Sn. Milli Eğitim Bakanımızın demeçlerinde belirttiği şekilde yapılmamıştır. Ön başvuru alınmadan yapılan kontenjan dağılımı adil olmayıp birçok kontenjan boşta kalacaktır. Bazı branşlara mevcut aday sayısından fazla kontenjan verilip diğer tüm branşlara birer kontenjan verilmiştir. Kontenjan dağılımının hakkaniyetli şekilde önbaşvuru alınarak yapılmasını talep etmekteyiz. Bu konuda sesimizin duyulmasında desteklerinizi bekliyoruz.

15.05.2018 tarihi itibariyle yayınlanan “ÜCRETLİ ÖĞRETMEN” atama kılavuzu ile Ücretli öğretmenler ve yayınlanan kılavuzla hüsrana uğramışlar, yok sayılmışlardır.

Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın belirttiği gibi şartları tutan her ücretlinin mülakata davet edilmesini ve tecrübeye (liyakata) önem verilmesini talep etmekteyiz.

5000 ücretli öğretmen alımının amacı yıllarca karşılık beklemeden en ücra yerlerde yok pahasına karşılık beklemeden vefakarca çalışıp öğretmenliğe gönül vermiş, branşından yılda sadece birkaç öğretmen alımı olduğu için atanamamış ücretli öğretmenlerin mülakatla atanması olarak başlamışken şu an bambaşka bir hal almıştır.

Önceden önbaşvuru olacağı belirtilmesine rağmen hiç önbaşvuru olmadan bazı branşlara mevcut aday sayısının neredeyse iki katı kontenjan açmak suretiyle diğer tüm branşlar yok sayılmıştır. Meslek ve teknik öğretmenlere 1’er kişilik kadro belirlenmiş, ücretli ataması amacından çıkmıştır. Kontejanlar zaten atamasi var olan şu an atanamayan ogretmen sayısı az olan sınıf öğretmenliği, özel eğitim, dikap ve ingilizce gibi branşlara ayrılmıştır.

Atamanın önbaşvuru alınarak yapılmasını ve branşlara verilen kontenjanların yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Devlet büyüklerimizden biz emek veren ücretli öğretmenleri görmeleri ivedilikle atama yapılmasını arz ediyoruz.

GELECEĞİMİZE UMUTLA BAKMAK İSTİYORUZ.