Özkonak'ta Doğa Katliamına Dur Diyelim!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Nevşehir ili, Avanos ilçesi Özkonak beldesi sakinleri olarak, son zamanlarda almış olduğumuz habere istinaden; beldemizin güneyinde yer alan, Ziraat Dağı (halk arasında Mavsut Mevkii) olarak bilinen bölgede, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nca altın arama için ruhsat verildiğini ve ruhsatı alan firmanın çalışmalara başladığını öğrendik.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz konu, Özkonak'ımızın geleceği için son derece mağdur ve tahrip edici potansiyel taşımaktadır. Yetkililerden isteğimiz ise bu mağduriyetimizi durdurmalarıdır.

Zor günlerden geçtiğimiz bu pandemi döneminde, tarım ve ziraatın ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır. Bu çerçevede insanları yüzyıllardır yaşadıkları köylerinden göç ettirmeye zorlamak anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir.

Yetkililerden Özkonaklılar için hayati önem taşıyan bu bölgede tarım, içme suyu ve en önemlisi doğamızın yok edilmemesi için altın arama çalışmalarının durdurulmasını talep ediyoruz.

Bu kapsamda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na, Nevşehir Valiliği'ne, Özkonak Belediyesi'ne ve Nevşehir Belediyesi'ne sesimizi duyurabilmemiz için tüm Özkonaklıları ve çevremizi/doğamızı seven herkesi bu kampanyayı imzalamaya davet ediyoruz...