#ÖzgecanYasası çıksın, yasalar kadınları korusun!

Supporters

Özgecan Aslan'ın vahşice öldürüldüğü kara günden sonra başlattığımız kampanyamızda dönüm noktasına geldik. Kadına karşı işlenen suçlarda erkeklere verilen iyi hal, ceza ve tahrik indirimlerinin tarih olması için çok önemli bir dönemdeyiz.

CHP ve HDP, seçimden önce #ÖzgecanYasası'nı çıkarmak için ellerinden geleni yapacağına söz vermişti. Seçimden sonra CHP milletvekili Sayın Aylin Nazlıaka #ÖzgecanYasası tasarısını Meclis'e sundu.

Şimdi aşağıdaki mektupla, TBMM'deki 4 partinin lider ve milletvekillerine sesleniyoruz: #ÖzgecanYasası çıksın, yasalar kadınları korusun! Sen de imzanı ekle, bu isteğe katıl.

TBMM'DEKİ 4 PARTİNİN LİDERİNE MEKTUP

"Bizler, Özgecan Aslan cinayetinden sonra kadına karşı işlenmiş suçlarda keyfi uygulanan ceza ve tahrik indiriminin kalkması için imza vermiş 1 milyon 200 binden fazla kişiyiz. Siz bu ülke vatandaşlarını temsil eden 4 partinin lider ve milletvekillerisiniz. Bugün eşini öldüren bir erkek sadece duruşmada kravat taktığı için indirim alıyor. Aynı şey bir kadın için geçerli değil. Bir kadına tecavüz eden erkek kadın mini etek giydiği için tahrik indirimi alıyor.

Biz bunun yanlış ve adaletsiz bir uygulama olduğunu size anlatmak istiyoruz.

Sizden isteğimiz, ülkemizin bu kanayan yarasını görmeniz ve Meclis'e sunulan #ÖzgecanYasası tasarısını kabul etmeniz. Gelin bu adaletsizliği hep beraber yok edelim.

Özgecan Yasası için imza vermiş 1 milyon 200 binden fazla kişi"

This petition will be delivered to:
  • iç işleri bakanlığı
  • Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı
  • Adalet Bakanligi
  • TBMM Genel Sekreterliği
  • T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
  • Binali Yıldırım
  • devlet bahçeli
  • KEMAL KILIÇDAROĞLU
  • TBMM

Gözde Salur started this petition with a single signature, and now has 1,233,534 supporters. Start a petition today to change something you care about.