Açık uçlu soru kodlamasına çözüm

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

11 haziranda yapılan Lys1 matematik-geometri sınavına açık uçlu soruların kodlanması damgasını vurdu. Ne yazık ki ben ve benim gibi belki binlerce öğrenci kardeşim gözetmen öğretmenler tarafından yanlış yönlendirildik. İlla ki daha önce soru yayınlanmıştı, hiç mi bakmadınız diyenler olacaktır. Arkadaşlar elbette ki bakıldı bunlara fakat sınavın ortasında ki bu sınav kurallarına aykırı olan bir şey, açık uçlu soruları 0 sız dipleyin şeklinde uyarı aldık. Gözetmenle konuşup teyit ettirmek de yasak olduğu için sınıftan da hiçbir öğrenci bir şey demedi. Ve ben ve benim gibi birçok kişi sola yatık kodlanması gereken açık uçlu soruları 0 sız sağa yatık veya başa 0 lı olarak kodladık. Ösym yi aradığımda bana başı 0 lı olanların da kabul edileceği söylendi. Peki ya başı sıfırsız sağa yatık kodlayanlar ne olacak? Üç soru binlerce kişi demek. Hayatımızın geri kalanını etkileyen bu sınavda gözetmen hataları yüzünden hayallerimize ulaşamayacak mıyız? Lütfen sesimizi duyun. Sisteme doğru cevabın üç şekilde de girilmesini sağlayın. Emeğiniz emanetimizdir sloganlı bir kurumsanız gereğini yapın. Hadi arkadaşlar imzalayıp sesimizi duyuralım. Bundan sonra yapılacak olan sınavlarda bilgilendirmenin sınava girişte tahtaya yazılarak yapılmasını sağlayalım. İlk kez uygulanan açık uçlu soruların mağdurları olmayalım.

Bugün Aleyna imzanı bekliyor!

Aleyna Danacı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ösym: Açık uçlu soru kodlamasına çözüm». Aleyna ve imza atan diğer 46 kişiye katıl.