Başarı

ÖSYM LYS Başvuruları Uzatılsın #osymbizimagduretme

Bu kampanya 407 destekçi ile değişim yarattı!

#osymbizimagduretme

ÖSYM, LYS başvurularının son gününde bir duyuruda bulundu. Bu duyuru:

--------------------------------

DUYURU
(17 Nisan 2017)

2017-ÖSYS: Puan Türü Değişiklikleri

Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından, yükseköğretim kurumlarında bulunan bazı yüksekokulların kapatılarak bünyesinde yer alan programların fakültelere aktarılması nedeniyle, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda merkezi yerleştirmede YGS puanı ile öğrenci alacağı duyurulan lisans programlarına (Örneğin; Antrenörlük Eğitimi, Perfüzyon programları gibi.), LYS puanı ile öğrenci alınmasına karar verilmiştir.

2017-ÖSYS’de, yüksekokulların kapatılması nedeniyle fakültelere aktarılan ve bu doğrultuda puan türü değişen ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan lisans yükseköğretim programlarını tercih etmek isteyen adayların, LYS puanlarının hesaplanabilmesi için 2017-LYS’lere başvuru yapmaları gerektiği önemle duyurulur.

Adayların bilgisine saygıyla sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

---------------------------------------------

YGS puanı ile üniversiteye yerleşeceğini düşünen öğrenciler mağdur oldu. Son gün içinde gelen duyurudan haberi bile olmayan, olsa da başvuramayan ve mağdur olan öğrenci sayısı oldukça yüksek. Burdaki talebimiz ÖSYM'nin başvuru sürecini 1 gün daha uzatmasıdır. Ayrıca, bu sayede sağlık sorunu olsun diğer sorunlar olsun başvuru yapamayan ve mağdur olan diğer öğrenciler de faydalanabilecek. Bir gün içinde başvuru yapma imkanı olmayan bir çok öğrenci kendisini YGS puanı ile üniversitedeki bölümüne gireceğini düşünüyordu. Öğrencilerin büyük çoğunluğu YGS puanı ile üniversiteye gireceğini düşündüğü için LYS duyurularını takip etmemektedir. Son gün yapılan açıklamadan bihaber olan birçok öğrenci sınava katılma hakkını kaybetti. Bu mağduriyetin olmaması için ÖSYM'den sınav başvuru sürecini uzatmasını talep ediyoruz.

Bugün Eren imzanı bekliyor!

Eren Teker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM: ÖSYM LYS Başvuruları Uzatılsın». Eren ve imza atan diğer 406 kişiye katıl.