Doğrulanmış başarı

Çorum Valiliği, Koronavirüs’e Karşı Önlem Al!

Bu kampanya 1.150 destekçi ile değişim yarattı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Çorum’daki vaka sayısı 1179’a ulaştı. Edinilen bilgiye göre, Çorum’da koronavirüs vakası görüldüğü ilk günden bu yana toplam 19 bin 772 kişiye test yapıldı. Yapılan testler sonucu 1852 kişi de koronavirüs tespit edildi. (14 Ağustos 2020 verileri)

Çorum/Merkez'de vaka artışlarının katlanarak arttığı bugünlerde Çorum valiliğinin sessiz kalıp hiçbir ekstra önlem almaması halkın sağlığının bu kadar ucuz mu olduğunu düşündürüyor. Adeta sürü bağışıklığını test edercesine ölen ölür kalan sağlar bizimdir politikası uygulanıyor. Önlemi ve tedbiri almayı gerekli kısıtlamalar yapmayı bilindiği üzere devletimiz valiliklere bırakmıştır. Bu kapsamda Çorum Valiliği’nin biran önce gerekli tedbir, kısıtlama ve denetimleri sıklaştırmasını istiyoruz.

Alınacak tedbir, kısıtlama ve denetimler konusunda tavsiyeler:

• 1. Cafeler, hamamlar, kıraathaneler ,çay ocakları gibi yakın temas gerektiren işyerleri kısa süreliğine kapatılsın.
  • 2. Özel halk otobüslerinde sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde maksimum yolcu sayısı belirlensin. Fazla yolcu alan otobüs şoförlerine ceza yazılsın.
  • 3. Yaşa bağlı sokağa çıkma yasağı geri gelsin.
  • 4. Halk pazarlarında yoğunluğu azaltmak için gerekli tedbirler ve denetimler sağlansın.
  • 5. 15 günlük sokağa çıkma yasağı getirilsin. Bu süreçte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönüllü ekipler kurulsun.
  • 6. Alınan tedbirleri uygulamak ve denetlemek üzere her mahalleye gerekli kolluk kuvvetleri yerleştirilsin.
  • 7. Gerekli tedbir ve kurallara uymayanlara ağır cezalar verilsin.
  • 8. Banka ve kamu kurumlarındaki yoğunluğu azaltacak çözümler sunulsun.
  • 9. Düğün/Nişan gibi toplu organizasyonlar kısa süreliğine yasaklansın.

Bugün Sefa imzanı bekliyor!

Sefa Celep bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çorum Valiliği, Koronavirüs’e Karşı Önlem Al! @CorumValiligi». Sefa ve imza atan diğer 1.149 kişiye katıl.