Doğrulanmış başarı

Çorum Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi Yıkılmasın!

Bu kampanya 23.316 destekçi ile değişim yarattı!

BUNU YAPMAYIN! ÇOCUKLAR SİZİ AFFETMEZ!

Çorum’da bir kütüphane var. Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi. 1889 Çorum doğumlu Faik Tonguç ülkesi için çeşitli cephelerde ölümle burun buruna savaşmış, Rusya’da dört yıl kaldığı esir kampından kaçarak kurtulmuş ve binlerce kilometreyi katedip ülkesine döndüğünde aklına gelen ilk şey, kendisi de bir kitap tutkunu olduğu için, çocuklar için bir kütüphane kurmak olmuş. Nihayet ölümünden dört yıl önce 1964 yılında hayalini gerçekleştirmiş ve 1971 yılında Çorum belediyesinin meclis kararıyla 95 yıllığına bağışladığı Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi bugünlere kadar yaşamış. İşte bu kütüphane yıkılıyor!

Çorum Belediyesi yerine dokuz katlı bir bina yapmak gerekçesiyle 54 yıldır Çorumlu çocuklara hizmet veren ve bölge insanlarının hatıralarında önemli yer tutan çiçekli bir bahçe içinde ve yoğun olarak kullanılmakta olan bu kütüphaneyi yerine hiçbir seçenek bile göstermeksizin yıkmak istiyor.

Biz çocuklar, çocuk yazar/çizerleri, kitap ve kütüphane dostları, çocuklarımızın okumasının, kitapla buluşmasının, hepsinden öte, köklü ve çevresine bunca yıl ışık saçmakta olan bir kültür kurumunun böylesi bir rant hesaplarıyla yıkılmasını kabul etmiyoruz. Bunu yapanlar ve yaptıranları çocuklar ve hepimiz adına asla affetmeyiz. Bunu yapmayın!

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: https://goo.gl/WnE8J8

Bugün Fatih imzanı bekliyor!

Fatih Erdoğan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çorum Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi Yıkılmasın! @crmbelediyesi». Fatih ve imza atan diğer 23.315 kişiye katıl.