Kampanya Kapatıldı

Çorum'daki vahşetin hesabı sorulsun!

Bu kampanya 274 destekçiye ulaştı

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşanan olayda; bir mahalle muhtarının tabanca ile vurduğu köpek yaralanmış, ve bir canlının hayatını hiçe sayan temizlik işçileri tarafından çöp kamyonuna atılmış ve en az bizim kadar yaşam hakkı olan bir canlının bu hakkı vicdansızca elinden alınmıştır.

Öncelikle köpeği tabanca ile vuran mahalle muhtarının işlediği fiil bir suçtur. Tabancanın ruhsatı var mıdır? Eğer ruhsatsız ise zaten bu başlı başına bir suçtur. Bireysel ve bilinçsiz silahlanma yüzünden kaybettiğimiz canlar hiç de az değildir. Ve bu hepimizin can güvenliği açısından bir tehdit unsurudur.

Ayrıca ruhsatı bulunsa bile, bunu sokak ortasında, hele bir canlıya karşı kullanmanın ve onun zarar görmesine sebep olmanın sonucu bir ifade verip serbest kalmak olmamalıdır. En az bizim kadar etten kemikten olan, duyguları olan bir canlıya karşı bu kadar acımasız olan birinin diğer tüm canlılara karşı da aynı fiilleri işleyebileceği çok açıktır. Ve böyle bir fiilin cezasız bırakılması bu tarz olayların artmasına, adaletsizliğe sebep olabileceği gibi toplumun adalete olan güvenini de sarsabilir. Bütün canlıların yaşama hakkı vardır. Ve bu hak tehlikeye düştü mü ilgili kişi ve kurumlar sorumluluğunu yerine getirmelidir.

Bütün bu koşullar altında, bu tür vicdansız insanların aramızda dolaşması, devletin kurumlarında görev almasını uygun bulmuyor, ve bu fiili işleyen ve ihmali olan başta muhtar ve temizlik görevlileri olmak üzere tüm sorumluların azledilmesini ve bu şahıslar hakkında uygulanabilecek en ağır cezanın uygulanmasını talep ediyoruz.

Haberin kaynakları aşağıdadır:

Bugün Alp imzanı bekliyor!

Alp İLTER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çorum'daki vahşetin hesabı sorulsun!». Alp ve imza atan diğer 273 kişiye katıl.