Giyim mağazalarındaki ve Kitapevlerindeki çocuk istismarı son bulsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Boyner, Defacto, Civil gibi giyim mağazaları ve bazı kitapevleri başta olmak üzere gıda ile ilgisi olmayan birçok mağazanın kasalarında, Çocuk kitapları veya Çocuk ayakkabı reyonlarında yüksek oranda Mısır şurubu içeren yumuşak şekerlemeler ve çeşitli gıdalar çocukların erişebileceği yükseklik ve konumda açıkça satılmaktadır. Alışveriş sonunda kasada satış devam etmekte, hatta bazı mağazalarda belli bir alışveriş yapıldığında bu ürünler ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı’nın Kırmızı etiket ile sınıflandırdığı ve çocuklar için açıkça sağlıksız ilan ettiği bu ürünlerin reklamları kanun çerçevesinde yasaklanmıştır. Fakat adı geçen firmalar başta olmak üzere birçok giyim ve kitap mağazası bu uygulamalarla kanuna karşı açıkça meydan okumaktadır.

Açık ve net olarak söylemeliyiz ki,

• Bu bir çocuk istismarıdır.
  • Bu bir tuzaktır.
  • Bu sağlıklı beslenmeye karşı bir savaştır.
  • Bu çocukların temiz duygularının kirletilmesidir.
  • Bu kural tanımazlıktır,
  • Bu Sağlık Bakanlığı raporlarına ve yasaklanan reklam kampanyalarına karşı bir meydan okumadır.
  • Bu, paramızla her yere gireriz, çocuklarınızı hiç ummadığınız anda yakalarız demektir.
  • Bu açıkça tacizdir.

Bu ve benzer uygulamaların bir an önce durdurulması ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimlerine destek olunması gerekmektedir. Buna ek olarak; Bu ve benzer firmaların Bakanlık tarafından belirkenen bir süre için ücretsiz meyve veya kuru meyve dağıtması gibi uygulamalar gündeme getirilmeli ve çocuklarımız sağlığı bu tarz tuzaklardan korunarak devlet teminatına alınmalıdır.

Bugün Gıda Dedektifi imzanı bekliyor!

Gıda Dedektifi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#ÇocuklardanElleriniziÇekin Giyim mağazalarındaki ve Kitapevlerindeki Çocuk istismarı son bulsun!». Gıda Dedektifi ve imza atan diğer 83.470 kişiye katıl.