Çocuk İstismarına Beraat İstemiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

6 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulundu, 'bekaret bozulmadı' gerekçesiyle beraat etti!

Şükrü Şengül, karısı Döndü Şengül’ü 18 Şubat 2019’da sokak ortasında öldürdü. Bu olaydan müebbet hapis cezası alan Şükrü Şengül, ayrıca kendi kızına cinsel istismarda bulunduğu için 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak daha sonra, kızın  bekaretinin bozulmadığı gerekçesiyle istismar davasından beraat etti.

Davayı takip eden avukatlara göre bu beraat kararı, Şükrü Şengül'ün, cinayet suçunun da hafifletilmesine neden olabilir ve Şükrü Şengül 6-7 yıl yatıp çıkabilir.

Şükrü Şengül'ün öldürdüğü eşi Döndü, öldürülmeden önce de yıllarca ağır bir şekilde eşinden şiddet görmüş. Ancak her defasında yoksullukları nedeniyle boşanmaktan vazgeçmiş. Döndü’nün küçük kızı babasının her gece uyutma bahanesi ile bacaklarının arasına dokunduğunu, eğer söylerse annesini öldüreceğine dair tehditte bulunduğunu annesine anlatmış.

Bu ve bunun gibi insanlara beraat istemiyoruz.

Bu davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı avukat Müjde Tozbey - Erden şöyle diyor:

"Bu durumun sonuçları ise, öncelikle babanın beraat kararı nedeniyle küçük kız üzerinde velayet hakkı olacak. Ayrıca Döndü’nün kendisine iftira attığı için, Döndü’yü öldürdüğünü iddia ederek haksız tahrik hükümlerinden yararlanacaktır. Bu durum da katil, 6-7 yıl yatarak cezaevinden çıkabilecek.”

Bu insanın velayet hakkına sahip olup babalık yapması durumunda kızın psikolojik olarak büyük bir travma yaşayacağı ve Adalete inancının sarsılacağı kesindir.

Beraat kararının bozulmasını talep ediyoruz.