Çocuk Gelişimi Lisans programı için yeni isim düzenlemesi gelsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Lisans (4 yıllık) Çocuk gelişimciler olarak mesleğimizin gerek tanıtımı ve değeri anlamında iki yıllık çocuk gelişimcilerle meslek tanımımız ve sektörümüz arasında büyük fark olmasına rağmen isim aynılığı yüzünden insanlar bizi tanıyamıyor.

Mezunlarımız aldıkları çocuk gelişimci unvanlarıyla gerek sağlık kuruluşlarında gerek gelişim merkezlerinde; gelişimsel tanılama ve bu tanılama sonuçlarına göre uygun eğitim programlarını detaylı bir yaklaşımla ortaya koyma, ailelere danışmanlık verme; yine tanılama sonucunda gelişimsel sapma gösteren çocuklar için gelişimi destekleyici uygun önlemleri çocuk, aile ve eğitimci bazında ele alma gibi hizmetleri yerine getirmektedir. Benzer şekilde özel eğitim alanında de özel gereksinimi olan çocukların gelişimsel tanılamaya yardımcı testler yapıp çocuk ve aile için gerekli önlemleri, ilgili profesyonellerle multidisipliner bir yaklaşım çerçevesinde ele alarak hizmetlerini gerçekleştirmektedir.

Bu önemli görevlerimiz Önlisans (2 yıllık) Çocuk gelişim programı mezunları ile karıştırılmakta ve meslek değerimiz anlaşılamamaktadır. Gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Bugün Melike imzanı bekliyor!

Melike Gürbüz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çocuk Gelişimi Lisans programı için yeni isim düzenlemesi gelsin». Melike ve imza atan diğer 676 kişiye katıl.