Çocuğa Tecavüz En Ağır Ceza Olsun !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Ülkemizde tecavüz haberleri neredeyse her gün yazılı ve görsel medyada yer alıyor. Özellikle, her duyduğumuzda yüreğimizi parçalayan çocuklara yönelik tecavüz haberleri maalesef sıradanlaşmaya başladı. Büyük ihtimalle daha fazlası yaşanıyor ancak mağdur çocuklar ya korkudan ya utançtan yaşadıklarını dile getiremiyorlar. "Yapılan ceza istatistiklerine göre çocukların cinsel bütünlüğüne karşı yılda en az 19 bin 757 suç davası açıldığı bildirildi. Bunlardan alınan 14 bin 417 mahkumiyet, toplam mahkumiyetlerin yüzde 61’ini oluşturuyor." Yani geriye kalan yaklaşık %40 oranındaki suçlular ceza bile almıyorlar!..

Tecavüzün yarattığı travmadan bir ölçüde kurtulmanın yolu, tecavüzcülerin gerektiği gibi cezalandırılmasıdır. Tecavüzcülere, yasalardaki boşluklara ve adaletsizliklere sığınılarak gereğince ceza verilmemesi ya da caydırıcılıktan yoksun cezalarla kayırılması, tecavüzcüleri cesaretlendirecektir. Haksızlığa uğrayan çocuklar ise bir kez kez daha tecavüze uğramış hissedecek, yaşadıkları derin psikolojik ve fiziksel acıların yanı sıra, gelecekte aynı veya benzer konularda potansiyel suçlular olarak karşımıza çıkacaklardır. Ne tecavüzcülerin ne de yasaları düzenleyen ve uygulayanların çocuklara hayatları boyu unutamayacakları bu denli ağır acılar yaşatmaya hakkı vardır.

Canımızdan bir parça olan çocuklarımız aynı zamanda ülkemizin geleceğidir. Korumamız, sevmemiz, şefkatle güzel ve mutlu yarınlara hazırlamamız gereken yavrularımızı sapık tecavüzcülerden kurtarmanın bir yolu da, yasalardaki boşlukları ve göstermelik cezaları kaldırıp insanlığa karşı işlenen bu utanç verici suça gereken en ağır cezayı vermektir. Çünkü çocuklar kendilerini sapıklardan koruyacak güçten yoksundurlar. Bunu ancak yasalar yapabilir.

Unutmayalım: Adaletin varlığından kuşku duyulan bir ülkede toplum gerek ahlaki gerek vicdani açıdan her gün biraz daha fazla çöküntüye uğrar, tüm insani değerler yerini yozlaşma, çürümüşlük ve kötülüğe bırakır. Bu yüzden; hukukta "cezanın caydırıcılığı" ilkesi gereği, çocuk tecavüzcülerinin mümkün olan en ağır cezayla cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Bugün Uveys imzanı bekliyor!

Uveys Akıncı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çocuğa Tecavüz En Ağır Ceza Olsun. İmza Ver!..». Uveys ve imza atan diğer 26.922 kişiye katıl.