Doğrulanmış başarı

Doğanın katledilip taş ocağı yapılmasını istemiyoruz!!!

Bu kampanya 937 destekçi ile değişim yarattı!

Balıkesir İli Kepsut İlçesi Nusret Mahallesi ormanlık alanına köy halkının rızası olmadığı halde taş ocağı yapılmak istenmektedir.Taş ocağının yapılması sonucunda tüm bölgenin doğal dengesi bozulacak,taş ocağından çıkacak toz ve duman çevre ve hava kirliliği yaratarak, üretim alanlarında verim düşüklüğüne sebep olacaktır.Ayrıca taş ocağı yerleşim yerlerine yaklaşık 1 km yakın olduğu için gürültü kirliliğine de sebep olarak köyde yaşayan kişilerin psikolojik sağlıklarını da bozacaktır.

Taş ocağı yapılması planlanan alanda doğal yetişip aşılanan zeytinler ve zengin bitki örtüsü zarar görecektir.Bu alanda yer alan ve içerisinde büyük bir yarasa kolonisi barındıran mağarada yok olacak ve yarasaların yaşam alanları kaybolacaktır.Ayrıca şahin,atmaca,baykuş gibi pek çok yırtıcı kuş türü de bölgeyi terk ederek yaşam alanlarından olacaklardır.

Aynı bölgede bulunan dik kayalar dağcılık turizmi açısından zengin olup çok sayıda sporcuyu bölgeye çekmekte ve mahalle halkına büyük ekonomik katkı sağlamaktadır.Bu bölgenin yok olması sonucu dağcılık turizmi sona erecek ve ekonomik katkı ortadan kalkacaktır.

Bölgede bulunan Kille Çayı taş ocağı sebebiyle kirlenecek ve çayın içerisinde ki doğal alan yok olarak pek çok canlı türü zarar görecektir

Doğanın yok olmasına gözlerini yuman kişilere dur diyebilmek için kampanyamıza katılıp bir imza da siz atın.

Bugün Seda imzanı bekliyor!

Seda Alkıvılcım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Balıkesir Valiliği: Doğanın katledilip taş ocağı yapılmasını istemiyoruz!!!». Seda ve imza atan diğer 936 kişiye katıl.