IVA Yapı Mağdurlarına Destek Olun, Evsiz Kalanlara Çözüm Sunun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

IVA Yapı; 2015 yılından bu yana Kağıthane bölgesinde bulunan Flarts 1, Flats 2,  Suits ve Deluxe projeleriyle evlerini yıktığı toprak sahiplerini ve projelere yatırım yapan biz daire sahiplerini, konut projelerini bitirmeyerek ve kiralarını ödemeyerek mağdur etti. IVA Yapı’nın yüzlerce aileyi mağdur etmesine ses çıkarılmamaya devam edilirken, adeta bağırarak yaklaşan tehlike bir felakete dönüştü ve 22 Nisan günü hepimizi üzen elim olay gerçekleşti. Tüm daireleri satılmasına rağmen çivi bile çakılmayan sadece temeli kazılan Flats 2 projesinin istinat duvarı çökerek projeyle ilgisi olmayan aileler de evsiz barksız kaldı.

Ne kadar zor durumda olduğumuzu bir kaç örnekle anlatmamız gerekirse;

IVA Yapı'dan daire alan kişiler olarak tapularımız da 9’u aşkın haciz ve İş Bankası ve Vakıf Bank’a ait 2 ipotek bulunuyor.

2018 Mart ayında teslim edilmesi gereken Flats 1 projesindeki konutun iadesi için açılan davada bilirkişinin konutu incelemesi sonrasında şuan %85’i tamamlanan bina içindeki dairenin projeye sadık kalınmayarak kusurlu/ayıplı olarak yapıldığı tespit edildi. Buna rağmen mahkeme devam ettiği için IVA’ya peşin olarak ödenilen para geri alınamıyor ve banka kredilerimizi zorlukla ödemeye devam ediyoruz, adil bir karar alınmazsa sahibi olamadığımız daireler için 10 yıl boyunca kredi ödemeye devam edeceğiz.

IVA Flats 2 projesi için çivi bile çakılmamasına rağmen ve dairesini alamayan kişilerin inşaa edilmeyen dairelerinde onlarca haciz ve banka ipoteği var.

Suits projesinin %95’i tamamlanmış durumda fakat dairelerin üzerinde onlarca haciz ve Vakıf Bank’a ait ipotekler bulunuyor, proje tamamlanmadığı için daire sahipleri dairelerini kullanamıyor.

IVA Yapı, Suits ve Flats projelerini yapamayacağını anlamasına, onlarca haciz ve ipotekle boğuşmasına rağmen Deluxe projesinin satışı yapmış ve çivi bile çakmadığı projeden daire alan kişiler mağdur olmuş durumda.

IVA Yapı'ya ulaşamıyoruz, ofislerini kapattılar, telefonlara çıkmıyorlar. 1,5 yıldır sorunları çözeceğiz diyorlar ve aksine her gün yeni hacizler geliyor ve felaketler yaşanıyor.

Biz IVA mağdurları olarak Devletimizin Kağıthane bölgesinde 22 Nisan günü istinat duvarının çökmesi sonrasında başlattığı takip ve çözüm çalışmalarının bir an önce sonuca ulaşmasını,  toprak sahipleri ve daire sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesini;

-          Evsiz kalanlara ev verilmesi,

-          Konutu tamamlanmayanların tamamlanmasını,

-          Kusurlu/ayıplı olarak inşaa edilen dairelerini iade etmek isteyenlerin iade taleplerinin karşılanması ile mağduriyetimizin giderilmesini,

-          Daireler üzerindeki ipotek ve hacizlerin kaldırılmasını,

-          Binlerce insanı, yüzlerce aileyi mağdur eden IVA Yapı yetkililerinin yasalarda yer aldığı şekilde yargılanmasını talep ediyoruz.

Başta devletimize ve yüce adalete, Cumhurbaşkanlığı’mıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Kağıthane Belediyesi’ne olan güvenimizin tamdır, konunun takipçisi olarak bu kampanyadan toplanacak imzalarını kendilerine sunacağımızı ve çözüm alınana kadar konunun takipçisi olacağımızı bildirir, kampanyamıza desteğinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

IVA Yapı Mağdurları

Bugün Murat imzanı bekliyor!

Murat Arslan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: IVA Yapı Mağdurlarına Destek Olun, Evsiz Kalanlara Çözüm Sunun». Murat ve imza atan diğer 289 kişiye katıl.