Burgazada Madam Martha Koyu Halkın Kalsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

İstanbul'un Adalar İlçesi'ndeki Burgazada Mahallesi'nde bulunan adalılara ve halka ait en büyük sahil alanı olan Madam Martha Koyu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmıştır. Bu koyun turistik bir işletme gibi çalıştırılıp, giriş ücreti alınması, anayasal bir hak olan halkın sahil kullanım hakkını ihlal edecektir. Bununla birlikte hem doğal çevreye zarar verecek, hem bitki örtüsü ve deniz popülasyonunu etkileyecek, hem de vakıflara ait diğer sahil alanlarının da özelleştirilip birer işletme alanına dönüşmesi için emsal teşkil edecektir.

Sahiller, Kıyı Kanunu'nda da belirtildiği gibi halkındır ve herkesin eşit kullanımına açıktır. Bu hakkı ihlal etmek anayasal bir suçtur.

Madam Martha Koyu' nun özelleştirilip, betonlaştırılmasına karşı olan haklı itirazımıza sizlerin de destek vermenizi rica ediyoruz.

Bugün Serdar imzanı bekliyor!

Serdar Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Burgazada Madam Martha Koyu Halkın Kalsın». Serdar ve imza atan diğer 15.279 kişiye katıl.