Kampanya Kapatıldı

Bizler Çekmeköy Ormanlarını ve Doğa Parkını Savunuyoruz...

Bu kampanya 194 destekçiye ulaştı

Bu kadim topraklar üzerinde tarihte hiçbir uygarlık, hiçbir iktidar sayısız hayvan türünün yuvası olan, milyonlarca istanbulluya nefesini veren, Marmara’nın bereketli topraklarıyla suyunu buluşturan Kuzey Ormanlarına ve Çekmeköy’e savaş açmamıştı.

Siyasi İktidar ise gözü ranttan başka bir şey görmeyen sermaye güçleriyle kolkola girip acımasızca daldı bu cennetin orta yerine. Asırlar boyunca oluşmuş bu kadim ormanı üç yılda koca bir şantiye alanına çevirdiler. Karanlık elleri o kadar çok ağaca kıydı ki şimdi sıra Çekmeköy ormanlarına, Doğa parkına geldi.

Hep yalan söylediler. Önce “İstanbul’a çıkış vermeyeceğiz, amacımız Kuzey Ormanlarını yapılaşmaya açmak değil, sadece tırları İstanbul’a uğramadan transit geçirmek istiyoruz. Ormanlara el sürmeyeceğiz” dediler. Sonra ormanın içine bile çıkış verip üzerine çöktükleri orman arazilerini yancı inşaat şirketleriyle birlikte yağmaya giriştiler.

Burası Çekmeköy Doğa Parkı. Kendisine kıyanlara oy veren ya da vermeyen tüm Türkiye halkının yaşam kaynağı, kadim dostu, hala burada ve dimdik duran milyonlarca ağacı… Hiçbir inanç dünyası, hiçbir ideoloji, hiçbir adalet sistemi ne sebeple olursa olsun böylesi bir doğa kıyımını açıkça onaylamaz, onaylamamıştır.

Bugün buralarda yaptığınız her şey kaçaktır ve sizler Kuzey Ormanları’nın dört bir yanında suç işliyorsunuz. Belki “hesap” vermeyeceğinize inanıyor ve bunun için “canlı” olma sıfatından daha fazla uzaklaşıyorsunuz. Bizler; Doğa Parkında yapılan çalışmaların bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Yaşadığımız kentlerin orman alanlarının, doğal güzelliklerinin yağmalanmasına, su havzalarımızın yok edilmesine karşı güçlerimizi birleştirerek, örgütlenerek bu saldırılara set oluşturabiliriz.

“Köprü istemiyorsan geçme”, “Nükleere karşı olan kutupta yaşasın”, “HES’lere karşı olmak cinayettir” diyenlere inat çevremizi ve doğamızı korumaya, yağma ve talana karşı savunmaya devam edeceğiz.

Tüm doğa ve çevre örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, yöresel dernekleri mücadeleyi ortaklaştırarak saldırılara karşı durmaya, Çekmeköy’de ve ülkemizin dört bir yanında doğamızı ve yaşam alanlarımızı hedef alan saldırılara karşı, mücadeleye çağırıyoruz.

Bugün Taylan imzanı bekliyor!

Taylan Özdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çekmeköy Dayanışma Derneği: Bizler Çekmeköy Ormanlarını ve Doğa Parkını Savunuyoruz...». Taylan ve imza atan diğer 193 kişiye katıl.