Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 10.589 destekçi ile değişim yarattı!

Çeşme Devlet Hastanesi isminden çıkartılan Alper Çizgenakat isminin tekrardan hastaneye konulması için kampanyamı başlattım. 1994 yılında yaşanan talihsiz olay sonrasında, Çeşme’de hastane olmamasından dolayı kaybettiğimin abimin adı zamanın devlet büyükleri öncülüğünde kurulan hastaneye, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi adı verildi.

Devlet onayı ile alınan bu kadar akabinde başta, zamanın valisi Kutlu Aktaş’ın eşi Tülay Aktaş ve annem Emine Çizgenakat önderliğinde Alper Çizgenakat hastane gönüllüleri derneği 21 sene önce kuruldu. 21 senede 30 milyarı aşkın bağış toplanarak, hastane ihtiyaçları desteklendi. 2015 senesinde devletin önderliğinde yapılan 75 yataklı, yeni hastaneye mevcut yapılan bütün yatırımlar aktarıldı ve yenileri de yapılmaya devam etti. Ancak bina yapımı tamamlanıp, taşınma süreci başladığında ortaya çıktı ki bir şekilde hastanenin isminden Alper Çizgenakat adı çıkarıldı. Bu karara ait hiçbir resmi yazı hastaneye ulaşmamasına ve tüm resmi yazışmaların halen Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi olarak devam etmesine rağmen, binanın isminden Alper’in adı çıkarıldı.

Ortada anlaşılmayan ve çözümlenemeyen bir durum var. İmkansızlıklar sonucu vahim bir şekilde kaybettiğimiz abimin adının hastanede yaşaması ve dernek sayesinde sağlık alanında yapılan birçok iyileştirme yıllar için de bizlerin acısını biraz da olsa dindirmeye yardımcı oldu. Şimdi nedensiz yere hastane isminden çıkarılan Alper Çizgenakat isminin yeniden hastaneye verilmesi için Ankara’ya sesimizi duyurmak adına kampanyamı başlatıyor ve desteğinizi bekliyorum.

Bugün Müge imzanı bekliyor!

Müge Çizgenakat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çeşme Devlet Hastanesi’nden ismi çıkartılan Alper Çizgenakat’ın ismi tekrar hastaneye konulsun». Müge ve imza atan diğer 10.588 kişiye katıl.