Çanakkale’ye Sahip Çık!

Sen de toprağına, suyuna, havana sahip çıkmak için “kömüre hayır!” de!

Önemli orman ekosistemlerinin yer aldığı, verimli tarım arazilerinde domatesi, kirazı, zeytini, şeftalisi ile Türkiye’nin gıdasını üreten Çanakkale, kömürlü termik santral tehdidi ile karşı karşıya. Her geçen gün yeni bir termik santral yatırımının duyurusu yapılıyor. Enerjide dışa bağımlı olduğumuz gerekçesiyle inşa edilen bu santraller ise ithal kömürlü termik santraller.

Kömürlü termik santrallerine neden “Hayır!” diyoruz!

· Kömürlü termik santraller neden oldukları hava kirliliği nedeniyle solunum sistemi, kalp - damar sistemi hastalıklarına, kanser ve sinir sistemi hastalıklarına neden oluyor.

· Kömürlü termik santraller bulundukları yerde neden oldukları sağlık etkileri nedeni ile insan ömrünü 10 yıl kısaltıyor.

· Kömürlü termik santraller neden oldukları zehirli gazlar ve uçucu küllerle, asit yağmurları ile tarım arazilerinin verimini düşürüyor, su kaynaklarını kirletiyor.

· Planlanan kömürlü termik santral projelerinin etkileri hava, su, toprak varlıklarına etkileri bakımından kümülatif olarak değerlendirilmiyor.

· Enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için ithal kömürle çalışan kömürlü termik santraller inşa etmek yerine enerji verimliliği/tasarrufuna yönelik önlemler alınmalı, enerji üretim yatırımlarında yenilenebilir enerji tesisleri önceliklendirilmeli.

This petition will be delivered to:
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çanakkale TEMA started this petition with a single signature, and now has 60,349 supporters. Start a petition today to change something you care about.