Çakıl sitesindeki hayvanların korunması ve kısırlaştırılması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Biz Büyükhüsun altı – Ayvacık – Çanakkale adresinde bulunan Çakıl Sitesinde ikamet etmekteyiz.

10 seneden beri sitede bazı kişilerin kendi imkanları ile sağladıkları kedi mamaları site görevlileri tarafından kedilere verilmekte idi. Bu uygulama Site Yönetim Kurulu Tarafından uygar ve insancıl olmayan bir kararla 2018 Eylül ayında engellendi.. Kış mevsiminde sitede görevliler dışında kimse kalmıyor. Bu durumda hayvanlar ölüme mahkum edildi.

Bunun üzerine site yönetimine dilekçe gönderilmiştir.

Sonuç alamayınca Çanakkale DOĞAYI KORUMA MİLLİ PARKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ne dilekçe gönderdik. Yine sonuç alamayınca Orman Su Genel Müdürlüğüne dilekçe gönderdik.

Orman Su Genel Müdürlüğü konuyu ÇANAKKALE ORMAN SU MÜDÜRLÜĞÜ ne havale etti. Sitemize ekip geldi, gereğinin yapılacağını söylediler. Özellikle kedilerin zamanında kısırlaştırılacağını belirttiler. Kedilerin kısırlaştırılacağı sözü üzerine site yönetimi bu kış süresince mamaların görevliler tarafından kedilere verilmesine izin verdi. Bu kış kedilerin açlıktan ölüme mahkum edilmesi önlendi. Kedilerin üreme mevsimi geldiği bugünlere kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Kısırlaştırma yapılmadığı takdirde Site yönetimi tekrar kedilerin beslenmesine engel olacak ve kedileri ölüme mahkum edecektir..

İlgili makamların iş bitirici olmaması ve yavaş davranması neticesi sorun çözülemedi..

Bu konuda acil yardımlarınızı bekliyoruz