Doğrulanmış başarı

Çıtlık Ormanları'nın Kesilmesini Durdurun

Bu kampanya 33.800 destekçi ile değişim yarattı!

Muğla ili, Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesinde Karabörtlen Orman İşletme Şefliği tarafından Taşkesiği Mevkiinde 30 hektar yetişkin orman alanı endüstriyel plantasyon alanı olarak belirlendi ve kesim ihalesi yapıldı.

Bizler bölgede yaşayan yurttaşlar olarak bu projenin uygulanmasına, bugünkü koşullarda yapılacak kesime  kesinlikle karşıyız. Daha önce projenin iptal edilmesi yönünde Karabörtlen Orman İşletmesine verdiğimiz dilekçelere, anayasal dilekçe ve bilgi edinme hakkımız da ihlal edilerek, cevap dahi verilmedi.

Tüm dünyanın ve ülkemizin Koronavirüs salgını ile mücadele ettiği; olağanüstü koşullarda yaşamak durumunda kaldığımız ve kamu gücünün yaşanan felaketle mücadeleye yönlendirilmesi gereken bir süreçte, bu projenin hızla uygulamaya alınmak istenmesi kamu vicdanını yaralayan, kabul edilemez bir uygulamadır.

Yurttaşların bireysel çıkar hedeflemeyen çığlığına kulak vermenizi, orman ekosistemimize daha fazla zarar verilmeden Taşkesiği Endüstriyel Plantasyon Projesini iptal etmenizi talep ediyoruz.

Bugün Muğla Çevre Platformu imzanı bekliyor!

Muğla Çevre Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çıtlık Ormanları'nın kesilmesini durdurun @OGMgovtr @TCTarim». Muğla Çevre Platformu ve imza atan diğer 33.799 kişiye katıl.