Çıldır Gölüne Sahip Çıkalım! #cildirgolunesahipcik

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Çıldır Gölü destek bekliyor!

Çıldır Gölüne Sahip Çık!

Her geçen gün dillere destan doğal güzelliği ile yurtiçi ve yurtdışında tanınırlığı hızla artan, yıl boyunca binlerce misafire bağrını açan, çok özel bir ekosisteme sahip olan gözümüzün bebeği gibi korumamız gereken Çıldır Gölümüz tehdit altında!

Çıldır Eşmepınar Köyü Uzunkaya Mevkiinde, 1 yılı aşkın süredir devam eden Taş Ocağı bölgede büyük tahribatlara yol açmaktadır.

Çıldır Havzasında kurulan bu taş ocağı;

·         Ekosistem parçalayarak tüm doğal dengeyi bozmakta

·         Toz, gürültü ve sarsıntılarla bölgedeki tüm canlı yaşamı etkilemekte

Toza bağlı alerjik rahatsızlıklar hızla artmakta

·         Hayvanlarda düşük doğum ve ölüm oranları artmakta

·         Yakın tarlalarda mahsül alınamamakta

·         Konutlarda ve hayvan barınaklarında hasar meydana gelmekte

·         Toprağı, yeraltı ve yer üstü su kaynaklarını etkilemekte

·         Görsel kirliliğine neden olarak doğal dokuyu bozmakta.

·         Gelişmekte olan turizm potansiyelini olumsuz yönde etkilemekte.

·         Taş ocaklarından meydana gelen atıklar gelişi güzel yerlere dökülerek sadece kendi bölgesini değil, komşu ve diğer bölgeleri de etkilemekte...

Bölge halkına hiçbir faydası olmadığı gibi tek geçim kaynakları olan hayvancılık, tarım, turizmi zora sokan taş ocağının vakit kaybetmeden kapatılması ve tahrip edilen alanın taş ocağı firması tarafından çevreye yeniden kazandırılarak oradan ayrılması gerekmektedir.

Çıldır’ımızda geri dönüşü olmayan yaralar açarak çalışmaya devam eden bu taş ocağının 18. Bölge Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ivedilikle durdurulmasını ve doğa, kültür ve turizm açısından çok önemli bir değerimiz olan Çıldır Gölü havzasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koruma altına alınmasını talep ediyoruz.

#cildirgolunesahipcik

#karayollaritasocaginidurdur

#tasocaginahayir

Bugün Demet imzanı bekliyor!

Demet Yolcu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çıldır Gölüne Sahip Çıkalım! #cildirgolunesahipcik». Demet ve imza atan diğer 1.545 kişiye katıl.