Kampanya Kapatıldı

Çöpleri kapatan belediye besleme odakları kursun!

Bu kampanya 2.139 destekçiye ulaştı

Sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin yüzyıllardır bizimle yücegönüllüğümüz ve merhametimiz sayesinde yaşadığını sanıyoruz fakat büyük oranda maalesef çöplerimizle hayatta kalıyorlar. Çöplerin yer altı konteynırlarına ve kapağı kendiliğinden kapanan kapalı konteynırlara taşındığı Tekirdağ, Süleymanpaşa, Hürriyet mahallesinde, bir ayı aşkın süredir kediler koloniler halinde çöplerin hala açık olduğu semtlere gidiyor; birçoğu da çaresiz bir şekilde hiç olmadıkları kadar aç bir şekilde sokaklarda dolaşıyorlar. Lütfen sokağa çıktığınızda etrafınıza bakın, hiç paranız olmadığını ve konuşamadığınızı düşünün. Acıktığınızı, susadığınızı düşünün. Yerlere bakın. Çöp dışında hiçbir yemek kaynağı yok. Ve artık o da yok!

Süleymanpaşa Belediyesi’nin, her belediye gibi, 5199 nolu Hayvanları Koruma Kanunu’na göre, sokakta yaşayan hayvanlar için besleme odağı kurma görevi var. Belediyenin bu konudaki dilekçeme verdiği cevaba göre, Hürriyet mahallesinde toplamda iki adet, içinde bazen mama olan bazen olmayan mama odağı var. İki adet de mamamatik adı verilen, insanlar geri dönüşümlü çöp attığı sürece mama veren odaklardan var. Yerleştikleri boş plastik kapları ise vatandaşlar yemekle değil, çöple dolduruyor. Hürriyet mahallesinin insan nüfusu 23.886. Bu geniş mahallede sokakta yaşayan hayvanları besleyen az sayıda insanın ve iki adet besleme odağının mahallede yaşayan hayvanları beslemesi mümkün değil.

Eğer çöp konteynırları her mahallede aynı şekilde kapanacak ve yer altına alınacaksa ve öncesinde besleme odakları sayısı artırılmayacaksa, bu zaten aç olan, sokakta yaşayan hayvanlar için daha önce örneği görülmemiş, planlı ya da plansız bir kıyım olacak. Süleymanpaşa Belediyesi’nin, Hürriyet mahallesine mahallede yaşayan yüzlerce hayvanı beslemeye yetecek gerçekçilikte bir sayıda, içine belediyenin düzenli olarak mama koyacağı beslenme odakları kurmasını talep ediyoruz.

Bugün Cansu imzanı bekliyor!

Cansu Özmen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çöpleri kapatan belediye besleme odakları kursun!». Cansu ve imza atan diğer 2.138 kişiye katıl.