Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 2.462 destekçi ile değişim yarattı!

Bizler ilaç firmalarında çalışan Tıbbi Mümessiller olarak son yıllarda giderek ağırlaşan şartlarda işlerimizi yapmak zorunda kalıyoruz. Hastanelere giriş yasaklarının olması, periyodik ve yüksek satış hedeflerini tutma zorunluluğu, ölümlü trafik kazalarına neden olabilen yoğun seyahat programları, sağlık politikalarına bağlı olarak toplu işten çıkarmaların olması, sınırları belli olmayan çalışma saatleri ve eve gelince yapmak zorunda olduğumuz bilgisayar işlerine (rapor, plan ve mailleşmeler) ilaveten şimdi de bu işi yapabilmek için almak zorunda olduğumuz ÜTE (Ürün Tanıtım Elemanı) sertifikası eğitimleri eklendi. Üç ay boyunca 70 saat zorunlu katılımlı uzaktan eğitimler yüzünden yaşamak bize zulüm oldu. Ne mesai saatinde eğitime girebiliyoruz (girsek de hedeflerimizi kim tutacak?), nede akşam evde buna girebilecek ortam va enerjimiz oluyor?

Buradan eğitime karşı olduğumuz düşünülmesin. Bizler her biri çok sıkı elemelerden geçerek işe kabul edilmiş yüksek öğrenim düzeyine sahip kişileriz. Mesleğimizin hassasiyeti nedeniyle firmalarımızca kısa aralıklarla bugüne değin eğitimler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bu noktada ilaç sektörünün birçok sektöre oranla ideale yakın eğitim verdiği gerçeğini de unutmamak gerekir.

Bir Tıbbi Mümessil bütün bu iş yoğunluğunun arasında bir de 70 saat katılım zorunluluğu olan eğitimi nasıl tamamlasın? Çoğu asla işimize yaramayacak olan ağır içerikleri kısa sürede nasıl içselleştirsin? Zaten eğitim için kişi başı verdiğimiz 1.180 TL'nin mali yükünü henüz atlatamamışken bir de eğitimin mesaisel ve içeriksel yükünü nasıl kaldıralım? Bizler bu platform aracılığıyla bizlerin fikrine hiçbir şekilde danışılmaksızın dikte edilen sınav ücretine, eğitim süre ve içeriğine itiraz ediyoruz.

Talebimiz, ilgili kurumların bütün bu konularda bizlerin belirleyeceği bir Tıbbi Mümessil Derneğiyle görüşülerek sürecin yeniden inşa edilmesi ve ortak kararlar ile yola devam edilmesidir.

Atacağınız imza ile bize çok büyük bir destek vermiş olacaksınız.

Şimdiden hassasiyetiniz için çok teşekkürler..

Mümessil Dayanışma Platformu

Bugün Mümessil Dayanışma imzanı bekliyor!

Mümessil Dayanışma Derneği (MÜDAD) bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yrd.Doç.Dr.Mesut Akyol: Tıbbi Mümessillerin "ÜTE Sertifikasyon eğitimi içerikleri hafifletilsin, 70 saat zorunlu ders katılımı kaldırılsın!" Bir Tıbbi Mümessil Derneği ile süreç konusunda görüşülerek ortak karar alınsın!». Mümessil Dayanışma ve imza atan diğer 2.461 kişiye katıl.