Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 86 destekçiye ulaştı

2010 yılında Rusya ile Mersin Akkuyu’da, 2013 yılında da Fukuşima felaketini yaşamış olan Japonya ile Sinop’ta nükleer santrallerin kurulması için anlaşma yapan Türkiye Hükümeti’nin gelişmek ve büyümek için nükleer santrallerden başka başvuracağı kaynağı olmadığı dayatması, gerek bu projelerin hayata geçirilmesi için hukuki süreçlerin yok sayılmasıyla, gerekse çocukların oynatıldığı reklam kampanyalarına başvurularak kamuoyu nezdinde olumlu etki yaratma girişimleriyle devam etmektedir.

Bu faaliyetlerin sonuncusu 2014 yılının Nisan ayında Türkiye’ye seslenerek “Fukuşima felaketini yaşamış bir ülkenin vatandaşı olarak, sizin ülkenize nükleer santral sattığımız için utanıyoruz” diyen ve sosyal medyada paylaşım rekorları kırdığı gibi ana akım medyada bile verdiği mesajla haber olan, 15 Eylül 2014 tarihinde de, Hrant Dink Barış ödüllerinde “Işıklar” adıyla tüm dünyadan barış için mücadele veren kişi, kuruluş ve projeler arasında takdirle anılan sanat yönetmeni (Hirotaka) Kouki Tange’nin video kaydı, Ozan Saray isimli şahıs tarafından sonradan seslendirilmek suretiyle değiştirilerek “Ben Türklere Nükleer enerjinin, ne kadar gerekli olduğunu anlatabilmek için Türkçe öğrendim. Ülkenizde bir nükleer santralin kurulmasına yönelik katkı sunmak üzere ülkelerimiz bir anlaşma imzaladı. Bundan dolayı, gurur duyuyoruz” haline getirilmesi olmuştur. Bu açıkça nükleer lobinin çıkarına yapılmış bir sahtekârlıktır. Ozan Saray isimli şahsa hakaretten suç duyurusunda bulunulmuş olup soruşturma devam etmektedir.

Kouki Tange, vermek istediği mesajın tamamen aksi yöne çevrilmesinden dolayı Türkiye’de Av.Arif Ali Cangı’ya Türkçe vekâlet vererek dava açmış ve bu dava Mayıs ayı sonunda kazanılmıştır. Sulh Ceza Hâkimliğinin Youtube'un itirazı üzerine kesinleşen erişimin engellenmesi kararına rağmen gerçeğin tersyüz edilerek seslendirilen videonun http uzantılı olanı kaldırılmış ancak https uzantılı olanına Youtube üzerinden hala erişim mümkün olmaktadır.

Yeşil Düşünce Derneği ve Nükleersiz.org olarak ekolojik yaşamın bütünlüğünü tehdit eden kirli enerji olarak tanımladığımız nükleer enerjiden yana bir gelişme politikası arzulayanların sanat yönetmeni Kouki Tange’nin kişilik haklarına saldırmasını, hatta onun üzerinden asla vermeyeceği bir mesajı yaymalarını şiddetle kınıyor, Youtube’un da Tange’nin kişilik haklarına yapılan bu çirkin saldırıya alet olmaması için videonun sahte versiyonuna https uzantılı linkten erişimi engellemesini talep ediyoruz.

İlgili sahte video linki: https://www.youtube.com/watch?v=uaCCQoZIF0c

İlgili orijinal video linki: https://www.youtube.com/watch?v=X2pAfzNlvds

Yeşil Düşünce Derneği - Nükleersiz.org

Bugün Yeşil Düşünce Derneği imzanı bekliyor!

Yeşil Düşünce Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Youtube: Sanat yönetmeni Kouki Tange’nin Türkiye'yi nükleer tehdit hakkında uyardığı videoyu, nükleer enerjiye destek olarak lanse eden sahtesinin Youtube'dan kaldırılması». Yeşil Düşünce Derneği ve imza atan diğer 85 kişiye katıl.