Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 7.057 destekçi ile değişim yarattı!

Kurumunuz 25.12.2014 tarihinde duyurulan kararında bundan böyle İç mimarlık ve Endüstri ürünleri tasarımı bölümlerine yetenek sınavlarının yapılmayacağını LYS ile alım yapacağını yetenekle alan üniversitelere duyurmuştur.

Ancak YÖK GENEL KURULU bu yıl sınava hazırlanacak öğrencilere bu duyuruyu yayımlamadığı için öğrenciler bu karar öncesi mevcut olan sınav sistemi gereği yetenek sınavları ile sadece YGS için hazırlanmıştır.

YÖK GENEL KURULU 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında yapılmasına karar verdiği iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerine yetenek sınavının 2015 yılında yapılmayacağı ilişkin kararın;bu sene sınava hazırlanan öğrencilerin mağdur edilmemesi,kazanılmış haklarının korunması,devlete ve sisteme olan güvenin zedelenmemesi adına 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında açıklanması gerekmekte idi.Hal böyle olunca 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerine öğrenci alımlarında yetenek sınavının olacağı YÖK tarafından açıklanmış olmasına karşın,bu sınavın icrasına 5 ay kala kaldırılması ve salt LYS sınavı ile bölümlere öğrenci alınacağının,üniversitelere duyurulması tamamen hukuksuz olmakla birlikte,yetenek sınavına hazırlanan öğrencilerin hak kaybına uğramasına neden olacaktır.İş bu haksızlık nedeniyle sınavlara katılacak ben ve benim gibi öğrenciler manevi olarak zarar görmüş,mağdur olmuşlardır.Sistem istikrarı ve kamuya olan güvenin kaybedilmemesi açısından sınava 5 ay kala sistemi veya sınavı değiştirmek hiç de uygun olmayacaktır.

YÖK Genel Kurulunun kararının,müktesep hakka ilişkin hassasiyetini ve hakkaniyetini tamamıyla ortaya koyabilmesi için,bu seneye münhasır olmak üzere,iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümlerine öğrenci alımında yapılan yetenek sınavlarının önceki seneye nazaran hiçbir şekilde değişikliğe maruz kalmadan uygulanmasını,iş bu karara ilişkin yürütmenin durdurulması amacıyla Danıştay ilgili dairesinde dava açma hakkımı kullanma hakkımı saklı tutarak talep eder,gereğinin yapılmasını YÖK ten arz ve talep ederim.

Bugün gamze imzanı bekliyor!

gamze kılıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YÜKSEKÖĞRETİM BAŞKANLIĞINA: İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerine öğrenci alımında önceki seneler gibi yetenekle girişe devam edilsin.». gamze ve imza atan diğer 7.056 kişiye katıl.