Petition Closed

Chcemy wznowionej Trylogii Thrawna (i innych Legend) w Polsce

This petition had 303 supporters

Jeśli od lat kochacie Gwiezdne Wojny, z pewnością Legendy (dawne Expanded Universe) bliskie są Waszemu sercu. Dostarczyły nam one wielu, niezapomnianych lektur. Niestety wiele z tych pozycji ma dziś status białych kruków i nie sposób zdobyć je, bez wydawania ogromnych pieniędzy. Dlatego też pragniemy zachęcić rodzime wydawnictwa, by idąc za przykładem amerykańskiego wydawnictwa DelRey, wznowiły choć część książek należących dziś do Legend, z Trylogią Thrawna na czele.

Oczywiście wiemy, że sprawa nie jest prosta i wymagałaby zakupu osobnej licencji, ale jeśli ankieta zyska wystarczająco dużo podpisów, potencjalni wydawcy przekonają się, że warto i może być to dla nich zyskowne przedsięwzięcie. A dla nas możliwość odkrywania Legend na nowo!

O postępach naszej petycji będzie informować na bieżąco na starwars.pl (gdzie przy okazji też Was zawsze zapraszamy)

Today: Wojtek is counting on you

Wojtek Wiśniewski needs your help with “Wydawnictwo Uroboros: Chcemy wznowionej Trylogii Thrawna (i innych Legend) w Polsce”. Join Wojtek and 302 supporters today.