Tražimo Vladu i Predsjednicu da Hrvatska ponudi utočište za djecu i civile iz Alepa

Petition Closed

Tražimo Vladu i Predsjednicu da Hrvatska ponudi utočište za djecu i civile iz Alepa

This petition had 4,014 supporters
Centar za mirovne studije started this petition to Vlada RH and

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke Hrvatske da potpisom ove peticije stvore pritisak na Vladu, Sabor i Predsjednicu Republike Hrvatske da zbog vlastite povijesti ratnih stradanja te sjećanja na tragediju Vukovara i tragediju bliskog nam Sarajeva, odmah tražimo prekid vatre u cilju izvlačenja civila iz Alepa. U skladu s tim, Hrvatska može i treba ponuditi smještaj i zbrinjavanje barem jednog dijela preživjelih obitelji, jer ako ne reagiramo danas, već sutra mnogi od njih više neće biti živi.

Apeliramo na javnost da stvori pritisak na Vladu Republike Hrvatske kako bi učinila ovaj korak prema spašavanju ono malo humanosti što nam je ostalo, nakon što smo kolektivnom odlukom na razini Europske unije uzrokovali nemogućnost bijega ljudi iz Sirije, pa tako i Alepa te izravno stvorili situaciju u kojoj su tisuće djece ostale u okruženom gradu bez pristupa hrani i lijekovima, izloženi svakodnevnom bombardiranju i razaranju.

Mi znamo što se događa kad grad padne. Podsjećamo se svakog 18.11. na to.

Ovom peticijom tražimo da Vlada učini ono što su sve vlade zemalja članica EU odavno trebale napraviti: da spase civile iz  Alepa i pruže im utočište... Ako ne zbog naših međunarodnopravnih obaveza onda zbog humanosti koju još uvijek imamo i zbog naših osobnih sjećanja. 

Photo: UN Multimedia

Petition Closed

This petition had 4,014 supporters

Share this petition