Adhesió al manifest de la Comissió de Festes plaça La Farga davant el desnonament del seu magatzem i taller situat al terreny conegut com a Hortet de La Farga.

Petición cerrada

Adhesió al manifest de la Comissió de Festes plaça La Farga davant el desnonament del seu magatzem i taller situat al terreny conegut com a Hortet de La Farga.

Esta petición ha conseguido 558 firmas
Creada
Dirigida a
Veïns, veïnes i bona gent d'arreu.

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Victor Espinosa Sala

Aquest terreny està situat enmig de l’illa de cases formada pels carrers Olzinelles, Noguera Pallaresa i Rossend Arús, són 400 m2, té un parell de coberts i és on desenvolupa la seva activitat la Comissió de Festes, l’entrada és per Noguera Pallaresa 27.
A l’any 1981 es va constituir la Comissió de Festes plaça La Farga i el propietari del terreny, Manuel Samper, tractant de ferros, va entregar la clau al vicepresident de la recent creada Comissió de Festes, Ferran Pascual, ara fa 34 anys. Des de llavors l’ocupació i possessió del terreny ha estat continuada per part de la Comissió de Festes realitzant les tasques de manteniment, sanejament i enjardinament del terreny.

A l’any 2007 el terreny va ser venut a l’empresa PROMCAT 2005 S.L. , pocs anys més tard La Caixa d’Estalvis i Pensions va executar l’embargament del terreny per hipoteca impagada sent l’actual propietària La Caixa.

Al mes de maig 2015 la Comissió de Festes varem rebre una trucada de La Caixa comunicant-nos que en una setmana enderrocarien els edificis de Rossend Arús 36 i 38 i aplanarien el terreny de l’hortet de La Farga per així vendre aquestes tres finques en un sol lot.

La intervenció del regidor de Sants-Montjuic va paralitzar l’enderrocament i va propiciar una reunió entre la Comissió de Festes i La Caixa a la seu del Districte.
La proposta de La Caixa és fer-nos signar un contracte de cessió d’ús amb data límit del 31 de desembre 2015.

La Comissió de Festes i molts veïns i veïnes creiem que és aplicable la llei dita “Usucapión” al terreny de l’Hortet de La Farga, la llei estableix que “La Usucapión es basa en la necessitat de protegir al posseïdor d’un bé consolidant titularitats aparents en perjudici de qui ho ha abandonat o s’ha desinteressat, sempre que la possessió sigui pública, pacífica i continuada durant mínim 20 anys”.

També dir que el terreny de l’Hortet de La Farga no és edificable al estar situat dins de l’illa de cases.

Convidem als veïns i veïnes, a les Entitats del barri i a la bona gent d’arreu a signar aquest manifest.

Gràcies!

Petición cerrada

Esta petición ha conseguido 558 firmas

Comparte esta petición