Vasilica Viorica Dăncilă, demisia!

0 have signed. Let’s get to 15,000!

Stimată doamnă Prim-ministru, Viorica Dăncilă,

Trăim vremuri în care, în universitățile lumii, numărul de fete studente îl depășește pe cel al băieților. Vremuri în care, o femeie este aleasă în Germania de patru ori la rând cancelar, o altă femeie luptă în cursa finală pentru Președinția SUA, o femeie conduce FMI, o femeie este responsabilă de politica externă a Uniunii Europene, în care o femeie președinte transformă în bine o țară ca Chile.

Trăim vremuri extraordinare pentru femei, cărora li s-a deschis accesul către funcții publice de mare responsabilitate și vizibilitate.

Fetele și tinerele din ziua de azi, fiicele noastre, nu numai că pot spera, dar pot fi sigure că, prin educație, prin efortul care să le ducă la excelență într-un domeniu, prin cultură, prin bun gust, prin formarea propriilor opinii și gânduri și capacitatea de a le exprima cu claritate și eleganță, pot deveni ministru sau președinte dacă asta își doresc.

Dacă asta își doresc însă în România, modelul public oferit de dumneavoastră este descurajant. Nicio fată educată din România, cu pasiune pentru ceea ce face, care investeste ani ca sa devină un bun profesionist, un cetățean informat, civilizat și activ în societate, nu-și poate dori o funcție publică avându-vă ca model pe dumneavoastră.

Ne este rusine, ca femei, de fiecare apariție a dumneavoastră. Ne este rușine de lipsa vizibilă de educație, de felul în care va exprimați, de dovezile de incompetență pe care ni le oferiți din abundență, de felul cum nu vorbiți o limbă straină într-o țară care se situează pe un loc onorabil în UE la nivelul de limbi străine vorbite de cetățenii ei, de felul cum acționați în funcția publică pe care o ocupați.

Vă facem reponsabilă de promovarea unui model care descurajează orice tânără femeie din România să-și dorească o carieră de responsabilitate publică. Orice tânără femeie care nu este fiica, nepoata sau fina dumneavoastră.

Multumim pentru atenție si vă așteptăm demisia,

10000000 de femei din România

Today: Corina is counting on you

Corina Bacanu needs your help with “Vasilica Viorica Dăncilă, demisia!”. Join Corina and 10,467 supporters today.