Uzakyol Gemi Kaptanları Yeşil Pasaport Alabilmeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Türk Bayrağını tüm dünya denizlerinde gurur ve şerefle dalgalandıran Uzakyol Gemi Kaptanlarımız ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta yaşamlarının büyük bölümünü dünya denizlerinde geçiriyorlar.

Her insanının hayatında başına gelen doğum,hastalık,ölüm gibi ailelerinin yanlarında olmaları arzu edilen durumlarda işverenleri onları bir an önce yurda getirebilmek için iyi niyetli davransalar bile gemide yerlerini alacak Kaptanların vize işlemleri ve bazen de bu işlemlerin hafta sonlarına,bayram günlerine denk gelmesi nedeniyle bu insanlar ne acıdır ki çoğu zaman en yakın aile fertlerinin bile cenazelerine yetişememekte,diğer hastalık ve aciliyet ihtiva eden önemli olaylarda istenen zamanda yurda dönüş yapamamaktadırlar.

Bu durum yıllardır ne yazık ki kanayan bir yara olmaya devam etmektedir.

Bizler, ülkemizi ve bayrağımızı yabancı diyarlarda ,ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta , her türlü özveri ile en iyi şekilde temsil eden bu insanlara, bahsedilen mağduriyetlerin giderilmesi adına  Yeşil Pasaport hakkı verecek yasal düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesini rica ediyoruz.

Bu konuda sayın devlet büyüklerimizin,denizcilik camiasının ve değerli halkımızın göstereceği ilgi ve hassasiyet bizleri çok mutlu edecektir.

Bugün Nevin imzanı bekliyor!

Nevin Anıker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Uzakyol Gemi Kaptanları Yeşil Pasaport Alabilmeli». Nevin ve imza atan diğer 617 kişiye katıl.