Victory
Petitioning Demokratik Kamuoyu, Adalet Bakanlığı, HSYK, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi,

Uydurma-Uretme Sahte Delillerle Mahkumiyetlere Son!

Değerli kamuoyuna...

4 Kasım 2013 tarihinde, ileride hukuk tarihine kara lekelerle geçecek bir mahkeme kararına tanık olduk. Aralarında gazeteci ve yazaların da olduğu , Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Atılım Gazetesi ve Ozgur Radyo cevresinden 9′u tutuklu 26 sosyalistin yargılandığı davada , İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, TCK nın 309 ve 220/5 Maddelerini gerekce gostererek, Ali Hıdır Polat, Naci Güner, Ziya Ulusoy, Bayram Namaz, Arif Çelebi, İbrahim Çiçek ve Füsun Erdoğan'ı müebbet hapis cezasına çarptırdı. 7 sosyalistin her birine ayrıca, MLKP’nin yaptığı iddia edilen 155 eylemin tumunden dolayı 789 yıl 7 ay hapis ve 1.263.330 TL para cezası verildi.

Adı gecen sosyalistlerden Ziya Ulusoy,Bayram Namaz, Arif Celebi ve Ibrahim Cicek gazeteci-yazar olarak ve Füsun Erdogan Ozgur Radyo Genel Yayın yonetmeni olarak bilinmektedir.

7 yılı aşkın mahkeme suresince, biz ailelerin defalarca yakından tanık oldugumuz gibi, kendileri hakkında uydurma-uretme delillerle hazırlanan polis fezlekelerine dayanan iddianameyi tek tek maddi delillerle curutmelerine ragmen, evrensel norm hukukunun basit ilkelerine dahi uymayan keyfi bir kararla sosyalistler omur boyu hapse mahkum edildi.

Uydurma-uretilme delillere bir kac ornek vermek gerekirse: Arif Çelebi icin, yakalama eylemi gerceklesmeden cok once, internetten bile bulunabilen bir yayından bir bilgisayar cıktısı alınmıs ve altına A.Ç. seklinde bir bilgisayar dizgisi ile rumuz eklenmistir ve bu belge, Arif Çelebi' nin isim ve soyisminin başharflerinden hareketle, bahsi gecen gizli orgutun yoneticisi olduguna dair delil sayılmıstır. Bir gizli orgut yoneticisi, kendi acık isim ve soyismi ile, gizli bir dokumana rumuz koyar mı? Kişinin sahte bir kod isim ile bu rumuzu eklemesi beklenmez mi?

Bir baska ornek de Ozgur Rayo Genel Yayın Yonetmeni Füsun Erdogan icin verilebilir. Kendisinin ifadesiyle,

“...gözaltına alındığımızda üzerimizde nüfus cüzdanımız, ehliyetimiz, bankamatik ve kredi katlarımız, ayrıca benim vergi kimlik kartım olduğu halde ve kimliklerimizin sahte olmadığına dair ekspertiz raporları dosyada mevcut olmasına rağmen, her ikimize sahte kimlik kullanmaktan dolayı da hapis cezası vermişler.”

Bu iki bariz ornekten hareketle, kuskusuz diger kisiler icin de benzer sahte delillerle fezlekelerin hazırlanmıs oldugunu kabul etmemek icin bir neden gorunmuyor.

Degerli Kamuoyu,

Unutulmasınki evrensel hukuk normları bir kenara bırakılıp, sahte delillerle keyfi cezalandırmalara başlanılıdıgında, bu uygulamaların bir gun tersine donup, bu kararların altında imzası olanları da kapsamayacagının hic bir garantisi yoktur. Eger kendimiz icin adil bir yargılama istiyorsak baskasınında buna hakkı oldugunu unutmamak lazımdır.

Degerli Insan Hakları Savunucuları, Medya calışanları, Siyasal Partilerin mensupları, Demokratik Kitle Orgutleri ve Hakimler,Savcılar,Avukatlar...

Biz aileler, ulkemiz icin bir utanc listesi olan, halen cezaevlerinde bulunan 60'ı geckin gazeteci-yazar-yayıncı listesini biraz daha kabartan bu hukuk dışılıgı , akla ve kalbe aykırı kararları kabul etmiyor, bu kararlara isyan ediyoruz. Yakınlarımızın bir an once ozgurluklerine kavuşmalarını, aynı zamanda bu kararların çıkmasına neden olan Terorle Mucadele Kanununun, Ozel Yetkili Mahkeme'lerin ve Cezaya konu olan TCK nın ilgili maddelerinin fiilleriyle birlikte ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla,

8 Eylul Davası Tutuklu Aileleri,

27/11/2013

This petition was delivered to:
  • Demokratik Kamuoyu, Adalet Bakanlığı, HSYK, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi,

Zeynel Abidin Celebi started this petition with a single signature, and won with 318 supporters. Start a petition to change something you care about.

Join others supporting this cause