Petition Closed

Ukrainos protesto dalyviai reikalauja teisingumo!!! #Euromaidanas

This petition had 78,286 supporters

ENGLISH VERSION HERE

VERSION FRANCAISE ICI

WERSJA POLSKA DOSTEPNA TUTAJ

VERSIONE ITALIANA QUI

ČESKÁ VERZE ZDE

УКРАЇНСЬКА ВЕРСІЯ ТУТ

РУССКАЯ ВЕРСИЯ ЗДЕСЬ

MAGYAR NYELVU VALTOZAT ITT

DEUTSCH VERSION HIER

VERSIÓN ESPAÑOLA AQUÍ

النسخة العربية هنا

Dėl tarptautinės komisijos nusikaltimams Ukrainoje tirti

Jau keletą mėnesių Ukrainoje tęsiasi istoriniai įvykiai. Tūkstančiai žmonių kovoja už laisvę ir už teisę  sukurti gražesnę ateitį savoje šalyje. Šios kovos simboliu tapo Kijevo Maidanas. Jame 2013 metų lapkritį prasidėję įvykiai, pasisuko tragiška linkme.

Mirtys, suluošininimai, tyčiojimasis, kiti teisėsaugininkų savivalės padariniai išliks žmonių atmintyje visam gyvenimui.

Būtina šių nusikaltimų kaltininkus patraukti atsakomybėn.

Ukrainos žmonės reikalauja teisingumo!!! Tam, kad būtų sukurta demokratiška, taiki Ukraina ir įveikti ateities iššūkiai, reikalingas tarptautinės komisijos nusikaltimams prieš Ukrainos žmones tirti dalyvavimas. Jėgos struktūrų prieš taikių protestų dalyvius naudoti kankinimai, neteisėti sulaikymai, žmonių luošinimas – rimti nusikaltimai prieš žmogų, jo teises. Jie buvo įvykdyti Europos teritorijoje. Tokie valdžią rėmusių struktūrų veiksmai turi susilaukti tarptautinės reakcijos ir būti perduoti kompetetingam tarptautiniam teismui.

Aš, Anna Perehinec, 25 metų studentė, ukrainiečių kilmės prancūzė, Ukrainos studentų asociacijos Prancūzijoje atstovė, nuo pirmųjų Euromaidano gyvavimo valandų bendradarbiauju su tautiečiais iš šio pilietinio judėjimo. Prašau jus, palaikyti mano raginimą sukurti tarptautinę komisiją nusikaltimams prieš Ukrainos žmones tirti. Tie nusikaltimai buvo vykdomi aukščiausiu valstybiniu lygmeniu. Dabar jų kaltininkai, tarp kurių ir daugelis oligarchų bei nušalintasis šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius, pabėgo iš sostinės Kijevo. Tarptautinė tyrimo komisija turi atskleisti visus įvykdytus žvėriškumus ir pasakyti visuomenei tiesą apie juos. Teisingumas turi būti įvykdytas vardan Ukrainos ateities!!!

Tegyvuoja demokratija! Tegyvuoja Ukraina! Tegyvuoja Europa!

Today: Anna is counting on you

Anna PEREHINEC needs your help with “Ukrainos protesto dalyviai reikalauja teisingumo!!! #Euromaidanas”. Join Anna and 78,285 supporters today.