Petition Closed

Svenska KI- forskaren Ahmad Reza Djalali har blivit dömd till döden i Iran utan bevis

This petition had 1,141 supporters


Svenska KI- forskaren i medicin Ahmad Reza Djalali har suttit fängslad i över ett år i Iransk fängelse utan advokat och några bevis emot honom. Han dömdes till avrättning 21 October 2017 av revolutions domstolen i Iran.

Ahmadreza Djalali är 45 år bor med sin fru och  två barn i stockholm.

Ahmadreza är svensk medborgare och jobbar som läkare och forskare på Karolinska institutet. och beskrivs av sin familj, vänner och  kollegier som mycket kompetent,varm och ödmjuk person och pappa.

Vi kräver att den svenska regeringen tar sitt ansvar och ställer ökade krav på den iranska regeringen, så att Ahmadreza kan komma hem till sin familj i sverige.
Vi vill att Religiösa extremisterna i den Islamsika Republiken av Iran respekterar mänskliga rättigheter och tillåter Ahmadreza att återvända till sitt land och till sin familj.

Vi kräver hans omedelbara frigörelse. Har han gjort sig skyldig till några brott ska bevis läggas fram av de organ som anklagar honom och bevisen bör granskas av Iranska såväl som Svenska åklagare.Today: #SaveAhmad is counting on you

#SaveAhmad needs your help with “ud.registrator@gov.se: Svenska KI- forskaren Ahmad Reza Djalili har blivit dömd till döden i Iran utan bevis”. Join #SaveAhmad and 1,140 supporters today.