Doğrulanmış başarı

TRT Arşivini İnternete Yüklesin

Bu kampanya 1.015 destekçi ile değişim yarattı!

Yayın hayatına başladığından beri televizyon ve radyo alanında bir çok yapım üreten TRT'nin sahip olduğu tüm arşivi internete yüklemesini istiyoruz.

Aynı zamanda tarihi bir değere sahip olan bu programların halk ile paylaşılması, kültürel mirasımızın geleceği açısından büyük bir öneme sahiptir.

Kampanyayı başlatan ekşisözlük'teki entry;

1998 yılından beri internet kullandığımız türkiye'de yıl oldu 2017 ama trt hala arşivini internete yüklemedi. yıllardır halkın vergileri ile yaptığı programları ne için saklıyor bilemiyoruz. sahip olduğu arşiv o kadar geniş ki içinde klipler, türküler, diziler, filmler ve adını bile bilmediğim binbir çeşit ve türde yapım var.

Tüm arşivi bir tarih belgesi niteliğinde olan trt'den bir an önce böyle bir çalışma yapmasını, sansürsüz, yeniden kurgulanmamış bir şekilde ve de bbc gibi internet üzerinden kendi platformundan paylaşmasını bekliyoruz. netflix gibi internet televizyonlarının piyasada olduğu çağda trt de artık internet üzerinden kendi içeriklerini yayınlamalıdır.

Bugün Kayser imzanı bekliyor!

Kayser KIZILKURT bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TRT Arşivini İnternete Yüklesin». Kayser ve imza atan diğer 1.014 kişiye katıl.