Doğrulanmış başarı

Terme Akçay 'da Termik Santral İstemiyoruz

Bu kampanya 139 destekçi ile değişim yarattı!

Proje Sahibi: Tim Avrasya Yatırım Danışmanlık İnşaat Madencilik ve Enerji Üretim Tic. Ltd. Şti.

Projenin Adı: 600 MWe Umut Enerji Üretim Santrali, İskelesi, Derin Deniz Deşarjı ve Kül/Alçıtaşı Depolama Alanları Projesi

Proje için Seçilen Yer: Samsun ili, Terme ilçesi, Akçay ve Kozluk mahalleleri Mevkii

Çed Raporu  http://eced.csb.gov.tr/ced/jsp/ek1/4683

Terme'nin, Samsun'un ovası, ormanı, sahili, havası ve hayvan yetiştiriciliği konularında önde gelen ilçelerinden birisidir. "Kömürlü termik santralin olumsuz etkileri ile ilgili istenilen raporlar, ilçe belediyemize ulaştırıldı Tarım İl Müdürlüğü, santralin kurulacağı alanın tarım arazisi olduğunu, DSİ Bölge Müdürlüğü, santralin kül depolayacağı alanların temiz su kaynaklarına yakın olduğunu, denize sıcak su verileceği için canlı yaşamının olumsuz etkileneceği gibi konuların ele alındığı raporlar mevcut. Halkın hassasiyetlerini de dikkate alarak, bu santralin ilçede yapılmasının önüne geçilmesini istiyoruz.

Santralin ilçe ve bölgeye vereceği zararlar bilimsel olarak raporlarda yazıyor. Bu santral, yeşilimize, mavimize, havamıza, suyumuza zarar verecek. Termelilerin yaşamını düşündüğümüz için bu santrale karşı çıkıyoruz.

Ak Parti Terme Belediye Başkanımız Sn. Şenol Kul = Bizim doğamıza gözünü dikenler bu hastalıktan bu kara sevdadan vazgeçsinler. Hiçbir felaket açgözlülükten büyük değildir. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Başlangıç sonucu belirler, biz çok güzel bir başlangıç yaptık asla vazgeçmeyeceğiz ve kararlıyız. Çocuklarımızdan emanet aldığımız çevre mirasını tertemiz şekilde teslim edeceğiz. Yaşama dokunan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Böyle kirli yatırım kimseye bir şey kazandırmaz. Birlik beraberlik içerisinde bütün çevre ilçelerimizle biriz beraberiz. Ben bu konuda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Bu konuda bizi hiç kimse aksine zorlayamaz. Yeşil ve mavinin bütün olduğu bu güzel ilçemizde siyahı istemiyoruz.

Terme'de Kirli Santral İstemiyoruz

Bugün Onur imzanı bekliyor!

Onur Doğancı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TİM AVRASYA YATIRIM Danışmanlık İnşaat Madencilik ve Enerji Üretim Ticaret Limited Şirketi: Terme Akçay 'da Termik Santral İstemiyoruz». Onur ve imza atan diğer 138 kişiye katıl.