Kampanya Kapatıldı

DERNEK BAŞKANI AYSUN EROĞLU'NUN HAYVAN EZİYETİNE SON VERİLSİN!

Bu kampanya 584 destekçiye ulaştı

KONU: Son Şans Özürlü Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Aysun Eroğlu'nun, Yavuz Selim Mahallesi, 560 sokak, Haritacılar Sitesi , 6/8 , 3. Etap Eryaman, Ankara adresinde icra ettiği yasaya aykırı icraatlar hakkında ihbardır.

AÇIKLAMALAR: 1- Yukarıdaki adreste kiralanan bir binanın, çöplük halindeki bahçesinde söz konusu şahsın " Barınak" adı altında inşa ettiği küçük kümeslerin içinde 3 ölü kedi cesedi arasında 20 den fazla kedi ve zincirlenmiş 3 köpeğin aç, susuz, dondurucu soğukta gece ve gündüz işkence altında zapt edildiği gerçeği mevcuttur. Her türlü şüphe ötesindeki, güncel görsel video ve resimli delilleri sosyal medya sitelerinde ve ekte 19/11/2016 tarihinde yayınlanmış videoda kedilerin dayanılmaz acı dolu çığlıkları yürekleri dağlamıştır.

2- Görsel deliller sokaktan görünen bahçe kısmı olup binanın sair mekanlarında da muhtemelen mevcut hayvanların durumu endişe nedenidir.

3- Yukarıda anılan şahıs, alenen yaptığı Facebook yayınlarında bir gün önce (18/11/2016 tarihinde) Orman 9. Bölge Müdürlüğü tarafından mekanın denetlendiğini, daha önce iki defa yıkım emrine uyduğunu, -muhtemelen bu defa denetleyicilerden saklanan- bölümler ve hayvanlara zulüm hakkında bu defa ilgili kurumca işlem yapılmadığını iddia etmiştir.

4- Aynı yayınlarda anılan şahıs, bina içerisinde İngiliz bulldog ırkı bir köpeğin kendisinde olduğunu görsellerle yayınlamıştır. Köpek çalıntıdır ve ihbarı delilleri ile Etimesgut Emniyet Amirliğinde mevcuttur. Aysun Eroğlu, bu köpeği Facebook'ta Koray Kopuk rumuzu kullanan, Sincan oto sanayiinde esnaflık yapan Serkan / Tel: 0537 350 04 02 adlı kişinin kendisine hediye olarak verdiğini, çalıntı köpeğin o vakte kadar da FETÖ terör örgüt suçundan ceza evine giren bir şahısta olduğunu, kendisinin bu şahıslara emanetçilik yaptığını Facebook profil yayınlarında ikrar etmektedir.

5- Tanık beyanlarına göre şahıs Hacettepe Üniversitesi'nde, Polatlı'da görev yapması gereken kadrolu memur olmasına rağmen, işe muntazam gitmemekte, yasadışı icraatlar yapmakta, terör örgütüne mensup olduğu mahkeme kararıyla kesin hükme bağlanmış kişilerle münasebet kurmakta, çalıntı olduğunu bildiği malın kabul ve emanetçiliğini yapmaktadır.

6- Söz konusu şahsın kanun gereği Ankara İl Dernekler Müdürlüğü'ne bildirdiği dernek merkezi, adresi boş bir dükkandır. Yasalar ve mevzuata aykırı faaliyetlerini yukarıdaki adresten icra etmektedir.

TALEP VE SONUÇ: Anılan şahsın nedensiz zapt ve eziyet ettiği hayvanlara, telafisi mümkünsüz zarar meydana gelmeden, Orman 9. Bölge Müdürlüğü'nün 5199 sayılı kanun mevzuatında kendilerine tahsis edilen el koyma maddesini uygulayarak ivedilikle el koymasını, insan ve hayvan sağlığına zararlı kaçak barınağın yıkılmasını ve hayvanların acil tedavilerine başlanmasını,

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nce dernek merkez adresinin yasaya aykırı faaliyetlerinin denetimini,

Güvenlik güçlerince şahsın adli sicilinin, yasadışı fiil ve ilişkilerinin, fiillerde işbirliği içinde olduğu şahısların soruşturulmasını,

Hacettepe Üniversitesince, personelinin işe devam durumu başta olmak üzere yasadışı faaliyetlerinin incelenmesini,

Tarafıma sonucun bilgi edinme kanunu çerçevesinde bildirilmesini,

İhbarcı kimliğimin gizli tutulmasını,

Saygılarımla arz ve talep ederim.

Bugün Yasemin imzanı bekliyor!

Yasemin Çetiner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Orman Bölge Müdürlüğü: DERNEK BAŞKANI AYSUN EROĞLU'NUN HAYVAN EZİYETİNE SON VERİLSİN!». Yasemin ve imza atan diğer 583 kişiye katıl.