Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 2.277 destekçiye ulaştı

Yeniköy Parkı yarım asırdan beri Boğaziçi'nin en güzel yeşil alanlarından biridir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Başkanlığı ile Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul kararı kapsamında; Fazıl Efendi Camiinin Yeniköy Parkı'nda temeli olduğu iddiası ile başlatılan araştırma kazılarının bir an önce durdurulması gerekmektedir.

1500'lü yıllarda park alanında temelinin olduğu iddia edilen Fazıl Efendi Camii'nin yeniden inşasında hiçbir kamu yararı bulunmamaktadır. Zira Yeniköy'de bu alanda birbirine yakın 5 adet cami vardır.(Osman Reis Camisi, Tekke Mescidi, Yeniköy Camisi, Yeniköy Merkez Çarşı Camisi, Bağlar Camisi...)

Yapılması planlanan camii projesi ile ortak kullandığımız yeşil alan ve ağaçlarda çevre katliamı yaşanacaktır. Çocuklar oyun alanlarından, genç ve yaşlılar nefes aldıkları keyifli buluşma noktasından mahrum kalacaklardır. En önemlisi Boğaziçi İmar yasası kapsamındaki yapılaşma yasağı camii inşaası ile delinmiş olacaktır.

Yeniköylüler olarak Parkımızda başlatılan camii araştırma kazılarının durdurulması, projenin iptalini ve yeşil alanımızın korunmasını istiyoruz. Bu imza kampanyasına çevreye duyarlı tüm dostlarımızın katılmasını, destek vermesini bekliyoruz.

Bugün nilgün imzanı bekliyor!

nilgün atar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «TC. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI/ : YENİKÖY PARKI'NA CAMİİ PROJESİ İPTAL EDİLSİN..». nilgün ve imza atan diğer 2.276 kişiye katıl.